Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Έως και 2.000 ευρώ το μήνα στα μέλη του Δ.Σ. για τις συνεδριάσεις – Αναλυτικά οι παροχές

tags :
ΟΤΕ: Έως και 2.000 ευρώ το μήνα στα μέλη του Δ.Σ. για τις συνεδριάσεις – Αναλυτικά οι παροχές
Το συνολικό ποσό των σχετικών αποζημιώσεων το 2015 ανήλθε σε 7,6 εκατ. ευρώ
Στο ποσό των 7,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανώτατων διευθυντικών στελεχών της ΟΤΕ για το 2015 από 6,1 εκατ. ευρώ το 2014.
Ο ΟΤΕ αποτυπώνει στον ισολογισμό αναλυτικά στοιχεία για τις αποζημιώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου που φτάνουν έως και 2.000 ευρώ το μήνα για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Επίσης, αναφέρονται και οι παροχές όπως stock option ή έξοδα μετακινήσεων αλλά και αποζημιώσεις για συμμετοχή σε άλλες επιτροπές του ομίλου ΟΤΕ.
Αναφορικά με τις αμοιβές:
Για τη χρήση 2015 η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, όρισε την αποζημίωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, στο ποσόν των 2.000 ευρώ ανά μήνα, ανεξαρτήτως αριθμού συνεδριάσεων.
Κατά τη διάρκεια του έτους 2015 πραγματοποιήθηκαν 25 συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Επίσης, με απόφαση της ίδιας Γενικής Συνέλευσης, η Εταιρεία καλύπτει:
Α. Τα έξοδα μετακίνησης / διαμονής μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από και προς τη χώρα μόνιμης κατοικίας τους για συμμετοχή στις συνεδριάσεις του και στις συνεδριάσεις των Επιτροπών του, υπό την προϋπόθεση ότι τα έξοδα αυτά δεν καλύπτονται από τους εργοδότες τους ως ακολούθως:
• σε περίπτωση αεροπορικής μετακίνησης, διακεκριμένη θέση για τις πτήσεις διαρκείας άνω των τεσσάρων ωρών και οικονομική θέση για τις πτήσεις κάτω των τεσσάρων ωρών.
• τα έξοδα διαμονής τους στον τόπο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων και μέχρι δύο διανυκτερεύσεις ανά μετακίνηση.
B. Τα έξοδα μετακίνησης / διαμονής μελών του Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του και στις συνεδριάσεις των Επιτροπών του, από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, εφόσον αυτός βρίσκεται μεν στο εσωτερικό αλλά εκτός του νομού της έδρας της Εταιρείας και σε απόσταση πλέον των 150 χιλιομέτρων και εφόσον αυτά τα έξοδα δεν καλύπτονται από τους εργοδότες τους, ως ακολούθως:
• σε περίπτωση αεροπορικής μετακίνησης οικονομική θέση.
• τα έξοδα διαμονής των ανωτέρω στον τόπο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων, για μια διανυκτέρευση ανά μετακίνηση.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που ανήκουν στο προσωπικό της Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της θητείας τους σ’ αυτό, λαμβάνουν τις αποδοχές της υπηρεσιακής τους θέσης και δεν δικαιούνται της αποζημιώσεως την οποία λαμβάνουν τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Για τη χρήση 2015 η ίδια τακτική Γενική Συνέλευση των, όρισε την αποζημίωση του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτής, ως εξής:
α) Πρόεδρος: 1.200 ευρώ ανά συνεδρίαση που μετέχει.
β) Μέλη: 960 ευρώ ανά συνεδρίαση που μετέχουν.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της, η Επιτροπή Ελέγχου συνεδριάζει τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο.
Κατά τη διάρκεια του 2015 συνεδρίασε δέκα φορές.
Επίσης, όρισε την αποζημίωση του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτής, στο ποσόν των 480 ευρώ ανά συνεδρίαση που μετέχουν.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας της, η Επιτροπή συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Γ. Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης