Επιχειρήσεις

Οι δουλειές της Δρομέας με τον γερμανικό στρατό και οι βλέψεις της διοίκησης για την αγορά της Γερμανίας

Οι δουλειές της Δρομέας με τον γερμανικό στρατό και οι βλέψεις της διοίκησης για την αγορά της Γερμανίας
Η εταιρία προσπαθεί μέσω του εξωτερικού να ανακτήσει το χαμένο τζίρο της ελληνικής αγοράς
Σημαντικά έργα διεκδικεί και αναλαμβάνει στην αγορά της Γερμανίας η ελληνική εισηγμένη Δρομέας τα τελευταία χρόνια αποκτώντας συστάσεις που μελλοντικά εκτιμά πως θα μπορέσει να αξιοποιήσει περαιτέρω.
Παράλληλα προσπαθεί μέσω του εξωτερικού να ανακτήσει το χαμένο τζίρο της ελληνικής αγοράς.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως κέρδισε ένα ακόμα διεθνή διαγωνισμό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και πάλι για τον Γερμανικό στρατό για τον οποίο έχει εκτελέσει και συνεχίζει να εκτελεί σειρά έργων.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο πήρε πάλι έργο 1 εκατ. ευρώ για τον γερμανικό στρατό, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 είχε κερδίσει διαγωνισμό ύψους 1,75 εκατ. ευρώ.
Τον Ιούλιο του 2014 είχε υπογράψει σύμβαση ύψους 2 εκατ. ευρώ που προέκυψε μέσω διαγωνισμού, ενώ τον Μάιο του 2013 είχε πάρει έργο 2,5 εκατ. ευρώ και στα τέλη του 2012 έργο 500 χιλιάδων ευρώ.
Παράλληλα σημειώνεται πως η εταιρεία έχει λάβει έργο ύψους 30 εκατ. ευρώ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και στην Ελβετία έχει επίσης πάρει έργο.
Σύμφωνα με τον κ.Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, πρόεδρο της εταιρείας, η Δρομέας παίρνει και επιθυμεί να συνεχίσει να παίρνει έργα, καθώς έχει το προβάδισμα και μέχρι σήμερα σημειώνει πως έχει λάβει αρκετά έργα συνολικού ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ.
Για τον γερμανικό στρατό κατασκευάζει κυρίως ερμάρια για στρατιώτες αλλά και για γραφεία.
Έχει η εταιρεία αποκτήσει πολύτιμες συστάσεις τις οποίες θα ήθελε να αξιοποιήσει μελλοντικά και στην πώληση επίπλων σε ιδιώτες στην Γερμανία, μια δραστηριότητα που στην Ελλάδα δεν πηγαίνει καλά εξαιτίας της κρίσης.
Αναφορικά με την εγχώρια αγορά και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ο κ.Παπαπαναγιώτου σημειώνει πως πρέπει όλοι να βάλουμε μυαλό, κυβερνώντες και πολίτες χωρίς να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών που έχουν ως αποτέλεσμα να παίζεται κορώνα-γράμματα το μέλλον μας.
Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο του 2015 η Δρομέας σε ενοποιημένη βάση εμφάνισε πωλήσεις 5,7 εκατ. ευρώ από 4,47 εκατ. ευρώ, EBITDA 819 χιλ. ευρώ από 601 χιλ. ευρώ και ζημιά 1,51 εκατ. ευρώ από ζημιά 1,7 εκατ. ευρώ. Είχε καθαρή θέση 27,4 εκατ. ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 33,8 εκατ. ευρώ, ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα 913 χιλ. ευρώ, αποθέματα 14 εκατ. ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες 3 εκατ. ευρώ.

Γ. Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης