Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το διαζύγιο των εξαδέλφων στη Μαρινόπουλος και η επόμενη ημέρα του deal με Σκλαβενίτη

Το διαζύγιο των εξαδέλφων στη Μαρινόπουλος και η επόμενη ημέρα του deal με Σκλαβενίτη
Τo bankingnews, που στις 12 Ιανουαρίου του 2016 αποκάλυπτε ότι πλέον η Μαρινόπουλος περνά στην οικογένεια του κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλου, επιβεβαιώθηκε απόλυτα μέσω της ανακοίνωσης της συμφωνίας με τον όμιλο Σκλαβενίτη
Το κουβάρι της Μαρινόπουλος αρχίζει να ξετυλίγεται μετά τη συμφωνία με τη Σκλαβενίτης καθώς χθες δόθηκε τέλος στη συμφωνία franchising με τα πολυκαταστήματα Αρβανιτίδης που ανήκουν στον όμιλο Καρυπίδη.
Η συμβολή του ομίλου Σκλαβενίτη στη διάσωση της Μαρινόπουλος αλλά και της πλειοψηφίας των προμηθευτών της εταιρίας είναι καταλυτική.
Βεβαίως η Μαρινόπουλος πλέον δεν έχει καμία σχέση με την εταιρία του παρελθόντος καθώς χώρισαν οι δρόμοι των δύο εξαδέλφων Πάνου Λεωνίδα Μαρινόπουλου.
To bankingnews, που στις 12 Ιανουαρίου του 2016 αποκάλυπτε ότι πλέον η Μαρινόπουλος περνά στην οικογένεια του κ. Λεωνίδα Μαρινόπουλου, επιβεβαιώθηκε απόλυτα μέσω της ανακοίνωσης της συμφωνίας με τον όμιλο Σκλαβενίτη.
Στη νέα εταιρία που εισφέρονται τα πολύ μεγάλα καταστήματα της Μαρινόπουλος μέτοχος είναι η οικογένεια Πάνου Μαρινόπουλου η οποία αναμένεται να έχει συνεισφορά προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγιής ανάπτυξη της επιχείρησης της οποίας το γενικό διοικητικό πρόσταγμα θα έχει η οικογένεια Σκλαβενίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μαρινόπουλος που απομένει μετά τη συμφωνία θα προχωρήσει σε κλείσιμο περί τα 250 έως 300 καταστήματα ώστε στο τέλος να διατηρήσει περί τα 500 καταστήματα υπό τον έλεγχό της.
Η οικογένεια Λεωνίδα Μαρινόπουλου παράλληλα θα ενισχύσει κεφαλαιακά την επιχείρηση ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί ομαλά.
Αυτό όμως δεν έχει επισημοποιηθεί με αποτέλεσμα οι περίπου 2000 προμηθευτές της Μαρινόπουλος να ανησυχούν.
Και ανησυχούν διότι ουδείς τους έχει διευκρινίσει τις υποχρεώσεις προς προμηθευτές και τράπεζες που θα πάρει η νέα εταιρεία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη;
Η λογική των εσόδων θα ήταν να αναλάβει το ένα τρίτο αλλά και εκεί υπάρχει το ερώτημα του τρόπου διαχωρισμού.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παλιά Μαρινόπουλος θα εισπράξει 50 εκατ. ευρώ από την απόσχιση και μεταβίβαση των 33 υπερμάρκετς και αυτό θα είναι ουσιαστικά το κεφάλαιο το οποίο θα βάλει ο Σκλαβενίτης στη νέα εταιρία.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης