Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τσάμπα μαγκιές του Υπ. Εργασίας και οι ευθύνες του Υπ. Ανάπτυξης για τη Softex

tags :
Οι τσάμπα μαγκιές του Υπ. Εργασίας και οι ευθύνες του Υπ. Ανάπτυξης για τη Softex
Οι δεσμεύσεις του υπουργείου Εργασίας είναι χωρίς αντίκρισμα όταν πρόκειται για ανώνυμη εταιρία
Τις ευθύνες της Πολιτείας προσπαθεί να αποσείσει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας σε ότι αφορά στη Softex.
Και αυτό διότι, ενώ επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα λέγοντας ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο, η πολιτεία έχει τεράστιες ευθύνες.
Ευθύνες που σχετίζονται με την αφασία των υπηρεσιών του και την απόλυτη έλλειψη ελέγχου και εφαρμογής του νόμου για την εταιρία από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Είναι χαρακτηριστικό πως εν έτει 2015 δεν έχουν δημοσιευτεί οι οικονομικές καταστάσεις του 2014 και του 2013 ούτε στο ΓΕΜΗ ούτε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Παρ’ όλα αυτά ουδείς έχει μπει στον κόπο να ενοχλήσει την επιχείρηση και να εφαρμόσει το νόμο.
Έτσι η Softex εμφανίζεται θιγμένη και ότι έχει πληγεί από τις ασφαλιστικές εταιρίες σχετικά με την αποζημίωση που κατέβαλαν για την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2015.
Μάλιστα σε ανακοίνωσή τα τους οι ασφαλιστικές εταιρίες GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ως συνασφαλίστριες εταιρίες της SOFTEX, δηλώνουν κατηγορηματικά, ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία SOFTEX, προχώρησαν σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας».
Βέβαια οι ασφαλιστικές μπορεί να ισχυρίζονται ότι ήταν εντάξει σε όλες τους τις υποχρεώσεις, αλλά είναι γνωστό ότι καθυστερούν πάντοτε τις καταβολές αποζημιώσεων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην οποία υπήρξε καθυστέρηση αποζημίωσης από το τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα στην αρχή οι εταιρίες είχαν προτείνει χαμηλότερη αποζημίωση με άμεση καταβολή, αλλά όταν το ΧΑ δεν το δέχτηκε με διάφορες προφάσεις για την αξία των επισκευών καθυστερούσαν τις καταβολές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πως το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.
Αυτές οι δεσμεύσεις είναι χωρίς αντίκρισμα όταν πρόκειται για ανώνυμη εταιρία.
Σημειωτέον ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του 2012 που είναι οι τελευταίες δημοσιευμένες προήλθε από συνδεδεμένες εταιρίες και συγκεκριμένα το ποσό των 26,5 εκ ευρώ επί συνόλου υποχρεώσεων 39 εκ ευρώ.
Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι οι ζημίες αποτελούν σταθερή «αξία» γεγονός όπου δημιουργεί ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επένδυσης στην ελληνική αγορά κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης