Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι Λωτοφάγοι της Παπουτσάνης με την άδεια του… ορκωτού ελεγκτή - Πως ξεχνούν να ανακοινώσουν τα αρνητικά

Οι Λωτοφάγοι της Παπουτσάνης με την άδεια του… ορκωτού ελεγκτή - Πως ξεχνούν να ανακοινώσουν τα αρνητικά
Οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και οι συγκρίσεις των ασύγκριτων μεγεθών
Στο παρά πέντε συμβαίνει κάτι απρόοπτο και οι προοπτικές εταιρίας εκεί που δείχνουν καλύτερες επιδεινώνονται εκ νέου και οι διοικούντες «ξεχνούν» να ανακοινώσουν αρνητικά γεγονότα.
Ο λόγος για την ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ η οποία είναι εισηγμένη πολλά έτη και έχει υποστεί και αλλαγές ονόματος (PLIAS) στη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα εννιαμήνου του 2015 φρόντισε να «ενημερώσει» τους επενδυτές για τις εξαγωγές της.
Αυτό θα ήταν το λιγότερο αν τη στιγμή που ενημέρωσε τους επενδυτές ότι οι εξαγωγές στο εννεάμηνο του 2015 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 3,9 εκατ. ευρώ, και ήταν το 33% του συνολικού κύκλου εργασιών δεν έκανε το… μαγικό να συγκρίνει τα ασύγκριτα.
Η εταιρία ναι μεν αναφέρει ότι ο τζίρος στο συγκεκριμένο διάστημα ήταν 11,7 εκατ. ευρώ έναντι 13,7 την αντίστοιχη περίοδο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 14,6% λόγω της διακοπής της συνεργασίας με πελάτη της εταιρείας στον τομέα «παραγωγή τρίτων για πελάτες» στο εξωτερικό.
Αφαιρούμενης της ως άνω διακοπείσας συνεργασίας, ισχυρίζεται η εταιρία, οι πωλήσεις εννεάμηνου είναι αυξημένες κατά 12,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, καλύπτοντας ήδη μεγάλο μέρος της απώλειας.
Στο εννεάμηνο όμως η αύξηση που παρατίθεται ως συγκριτικό στοιχείο ήταν 17%, πράγμα που λησμονεί η Παπουτσάνης να αναφέρει.
Επίσης η εταιρία στο εννεάμηνο έχει ζημία 397 χιλιάδες ευρώ από κέρδη 315 χιλιάδες ευρώ πέρυσι και την ίδια στιγμή οι αμοιβές ΔΣ και Διευθυντικών Στελεχών αυξάνονται σε 246 χιλιάδες ευρώ από 181 χιλιάδες ευρώ.
Είναι δε αξιοσημείωτο ότι η διακοπή της συνεργασίας ανακοινώνεται σε δελτίο τύπου στις 7 Μαΐου του 2015 με τίτλο «Νέα πανευρωπαϊκή συνεργασία με διεθνή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων και νέα σειρά προϊόντων για όλο τον κόσμο».
Η διακοπή συνεργασίας είναι σε μια μικρή παράγραφο όπου αναφέρεται και ότι θα επηρεαστούν τα αποτελέσματα τριμήνου 2015.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι πότε προέκυψε η διακοπή συνεργασίας και γιατί δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα όπως υπάρχει υποχρέωση από τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.
Άραγε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση δεδομένου ότι επηρεάζονται ουσιαστικά τα αποτελέσματα της εισηγμένης από τη διακοπή της συνεργασίας;
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις οικονομικές καταστάσεις του έτους 2014 δεν αναφέρεται η διακοπή της συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι έχουν ημερομηνία δημοσίευσης την 30 Μαρτίου 2015, δηλαδή τη λήξη του τριμήνου.
Άραγε πως ο ορκωτός βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, χωρίς στις οικονομικές καταστάσεις η διοίκηση της εταιρίας ως έχει υποχρέωση δεν αναφέρει τη διακοπή μιας συνεργασίας που θα επηρεάσει καταλυτικά τις επιδόσεις της επόμενης χρήσης;

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης