Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eldorado Gold: Είμαστε εδώ ως επενδυτές – Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Eldorado Gold: Είμαστε εδώ ως επενδυτές – Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται
Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού
Σε «εγκάρδιο κλίμα» πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη, υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Paul Wright, επικεφαλής της Eldorado Gold, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου.
Ειδικότερα, ο Wright, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σημείωσε πως οι άνδρες είχαν μια εγκάρδια συνάντηση και ο διάλογος ξεκίνησε.
«Ήρθαμε εδώ να κάνουμε διάλογο και όχι πολιτική», υποστήριξε ακόμα, ενώ κατέστησε σαφές πως η εταιρεία βρίσκεται στην Ελλάδα ως επενδυτής.
«Μας δόθηκε, πρόσθεσε, η ευκαιρία να αιτιολογήσουμε την απόφασή μας», σημείωσε επίσης.
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ενώ κάλεσε την Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφασή της για αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.
Αναλυτικότερα, ο υπουργός δήλωσε πως «προϋπόθεση για οποιονδήπτε διάλογο από εδώ και μπρος είναι να πάρει πίσω την απόφαση για αναστολή των επενδύσεων η εταιρεία», καθώς όπως είπε η κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητά υπό το καθεστώς εκβιασμών.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι με ευθύνη της εταιρείας έχει δημιουργηθεί ένα πάρα πολύ βαρύ κλίμα και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μιας επενδυτικής εταιρίας με το Δημόσιο, αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγράφων.
«Ο κ. Wright μπήκε και σε άλλα χωράφια, στα χωράφια της πολιτικής και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Θέσαμε ένα ερώτημα στον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρίας, αν πράγματι τον ενδιαφέρει αυτή η επένδυση ή συνυπολογίζοντας και άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την πορεία της τιμής του χρυσού θεωρεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος της επένδυσης για την εταιρία», είπε ακόμα ο υπουργός.
Ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού.
Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι ξεκίνησε ένας διάλογος ο οποίος δεν σταματάει.


Ν.Θ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης