Επιχειρήσεις

Το deal του 2013 ο Αστέρας Βουλιαγμένης υπεγράφη εν κρυπτώ στην αραβοτουρκική εταιρία Jermyn Street

Το deal του 2013 ο Αστέρας Βουλιαγμένης υπεγράφη εν κρυπτώ στην αραβοτουρκική εταιρία Jermyn Street
Το deal των 400 εκατ χρονολογείται από τα τέλη του 2013 για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης
Τον Δεκέμβριο του 2013 υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Εθνικής, του ΤΑΙΠΕΔ και του αραβοτουρκικού ομίλου Jermyn Street Real Estate έναντι 400 εκατ να πωληθεί ο Αστέρας Βουλιαγμένης.
Η ξενοδοχειακή μονάδα του Αστέρα ήταν ιδιοκτησία της Εθνικής τράπεζας, αλλά στην ευρύτερη περιοχή είχαν συμφέροντα το ελληνικό δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος.
Η συμφωνία του 2013....υπεγράφη στην εκπονή του 2015.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υπεγράφη η συμφωνία για την πώληση του  ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης με την εταιρεία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP που είχε αναδειχθεί νικήτρια του διαγωνισμού.
Είναι αξιοσημείωτο γιατί επιλέγη η τελευταία ημέρα του 2015 για να κλείσει αυτή η συμφωνία έναντι του πενιχρού τιμήματος των 400 εκατ που ήταν γνωστό και συμφωνημένο από το 2013
Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».
Η συμφωνία εξασφαλίζει την προσαρμογή του Σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP  υποστηρίζεται από έξι επενδυτικά σχήματα και με μειοψηφικό πακέτο συμμετέχει και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Επίσης, ο Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund.
Επικεφαλής της AGC είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud.
Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation - KPC.
Η AGC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. Ευρώ ενώ έγινε γνωστή όταν εξαγόρασε αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK.
Εχει γραφεία επίσης στη Βηρυτό και το Ντουμπάι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης