Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έχασε τη μάχη στη Βουλγαρία ο Πάνος Γερμανός – Στα χέρια του Roussev ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Vivacom

Έχασε τη μάχη στη Βουλγαρία ο Πάνος Γερμανός – Στα χέρια του Roussev ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Vivacom
Ο όμιλος πέρασε στον βουλγαρικής καταγωγής επιχειρηματία Spas Roussev,  με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίες υπέβαλε
προσφορά ύψους 330 εκατ. ευρώ
Τη μάχη στη Βουλγαρία για την απόκτηση της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας Vivacom, έχασε ο Έλληνας επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.
Ο όμιλος πέρασε στον βουλγαρικής καταγωγής επιχειρηματία Spas Roussev,  με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίες υπέβαλε
 προσφορά ύψους 330 εκατ. ευρώ.

Όπως μετέδιδε χθες το www.bankingnews.gr
Μεγάλος ο ανταγωνισμός και δύσκολη η μάχη που καλείται να δώσει ο έλληνας επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός στην Βουλγαρία όπου διεκδικεί την μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, την Vivacom.
Και αυτό γιατί προσφορές για την Vivacom, εκτός από Olympia (ελέγχεται από τον Πάνο Γερμανό) μαζί με το αμερικάνικο επενδυτικό κεφάλαιο Third Point LLC, έχουν υποβάλει δύο ακόμη μεγάλοι ευρωπαϊκοί Όμιλοι.
Πρόκειται για Marc Schneider, συνιδρυτή του ευρωπαϊκού ομίλου καλωδιακής τηλεόρασης UPC, ο οποίος υποστηρίζεται οικονομικά από το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC, καθώς και για τον βουλγαρικής καταγωγής επιχειρηματία Spas Roussev με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η προσφορά του τελευταίου, υποστηρίζεται οικονομικά από την VTB Capital, που αποτελεί το επενδυτικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, VTB.
H BTC ιδρύθηκε το 1992 μέσω της διαδικασίας διαχωρισμού των δραστηριοτήτων τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων του πρώην κρατικού μονοπωλίου της Βουλγαρίας. Σήμερα λειτουργεί 2,6 εκατομμύρια γραμμές σταθερής τηλεφωνίας και απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή ο Π. Γερμανός εξετάζει την αποχώρηση του από την πολωνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Play (P4), στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 50,3%.
Ειδικότερα οι εταιρείες Tollerton (συµφερόντων Olympia Development) και Novator φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόµενο µεταβίβασης της συµµετοχής τους (50,3% και 49,7% αντίστοιχα) στην P4, έναντι 1,8 δις ευρώ.
Μάλιστα εκτιμάται ότι η σχετική πώληση θα πραγματοποιηθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2016.
Με δεδομένη τη δυσκολία εξαγοράς της Play από άλλη πολωνική εταιρία (παραβίαση των αρχών του ανταγωνισμού), εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την απόκτηση της οι σκανδιναβικές εταιρείες όπως οι Telenor και ΤeliaSonera αλλά και η αμερικανική Liberty Global.
Η P4 είναι ο τέταρτος παίκτης της Πολωνικής αγοράς, με συνδρομητική βάση 13 εκατομμυρίων, η οποία αυξάνεται με ρυθμό 15,5% κατ' έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης