Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σωληνουργεία Κορίνθου: Σύμβαση με τον ΤΑΡ για την προμήθεια σωλήνων του χερσαίου τμήματος του αγωγού

Σωληνουργεία Κορίνθου: Σύμβαση με τον ΤΑΡ για την προμήθεια σωλήνων του χερσαίου τμήματος του αγωγού
Η σύμβαση αφορά συνολικά περίπου 270.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων
Σύμβαση προμήθειας σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, μήκους περίπου 495 χλμ., για το χερσαίο τμήμα του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα υπέγραψαν τα Σωληνουργεία Κορίνθου και ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου, TAP AG.
Η σύμβαση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αφορά συνολικά περίπου 270.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων, διαμέτρου 48'', και απονεμήθηκε στα Σωληνουργεία Κορίνθου, σε συνεργασία με την Ιαπωνική Marubeni-Itochu Steel, ενός εκ των μεγαλυτέρων προμηθευτών χάλυβα παγκοσμίως, κατόπιν σχετικού διεθνούς διαγωνισμού και αυστηρής διαδικασίας επιλογής.
Οι παραδόσεις των σωλήνων αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2016 και να ολοκληρωθούν το 2017.
Όπως σημειώνεται, η ανάληψη του πολύ σημαντικού αυτού έργου επιβεβαιώνει τη θέση των Σωληνουργείων Κορίνθου μεταξύ των σημαντικότερων προμηθευτών σωλήνων για τον κλάδο της ενέργειας παγκοσμίως.
Επιπλέον, αυξάνεται σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών της εταιρείας, ενισχύοντας έτσι τις θετικές προοπτικές και για τις επόμενες χρήσεις, ενώ αποδεικνύεται με εμφατικό τρόπο η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου των Σωληνουργείων Κορίνθου για τη συμμετοχή τους στα μεγάλα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Δεδομένης της σημασίας, του μεγέθους και της διάρκειας υλοποίησης του αναληφθέντος έργου, ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στις θετικές συνέπειες που αναμένεται να έχει αφενός για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Θίσβης, Βοιωτίας, όπου βρίσκονται οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και αφετέρου στην υψηλή προστιθέμενη αξία που αναμένεται να προσδώσει στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης