Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απογοητεύει η μετοχή της Lamda - Μόλις 1 θετική συνεδρίαση στις τελευταίες 11

Απογοητεύει η μετοχή της Lamda - Μόλις 1 θετική συνεδρίαση στις τελευταίες 11
Τα σχέδια στο Ελληνικό της «κοστίζουν» ηδη το 14% της αξίας της
Ενώ μέχρι πρότινος η Lamda Development και ειδικότερα η μετοχή της έδειχνε μία αξιοζήλευτη εικόνα-συμπεριφορά στο ταμπλό, τώρα τελευταία βρίσκεται σε τροχιά διόρθωσης προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους μικροεπενδυτές μετόχους της.
Οι οποίοι φοβούνται και δικαιολογημένα ότι το project στο Ελληνικό έχει... «παγώσει» και τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει εφ όσον έχει μπλέξει στα γνωστά κρατικά γρανάζια.
Επισημαίνουμε λοιπόν ότι στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις (χωρίς την σημερινή) η μετοχή της Lamda έχει να εμφανίσει μόλις ένα θετικό πρόσημο, ενώ έχει υποχωρήσει από τα υψηλά των 4,65 ευρώ σε αυτά των 4 ευρώ.
Εν αναμονή του 9μήνου της ας θυμηθούμε τα βασικότερα των πεπραγμένων της στο α΄εξάμηνο: Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων ανήλθε στα 16,0 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10,3% και οφείλεται κυρίως στην άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών της κέντρων.  
Σε ενοποιημένο επίπεδο, οι ζημιές ανήλθαν σε 14,3 εκατ. έναντι ζημιών 6,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Η εμφάνιση των ζημιών οφείλεται κυρίως στις ζημιές από την αποτίμηση των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου που ανήλθαν σε 20,6 εκατ., αυξημένες κατά 13,4 εκατ. σε σχέση με το 2014.
Η  Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων (Net Asset Value) ανήλθε σε 410 εκατ. (5,21 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 430,7 εκατ. που ήταν την 31/12/2014.
Επισημαίνεται, ότι η επιτυχής ΑΜΚ καθώς και η πώληση των ιδίων μετοχών συνεισέφεραν 162 εκατ. στην Καθαρή Αξία Ενεργητικού.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα και σε απάντησή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Grivalia σημείωνε ότι έχει διενεργήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με τη Lamda Development διερευνώντας πιθανές συνέργειες που θα δημιουργήσουν αξία.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης