Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κούρεμα από τους προμηθευτές της Βερόπουλος ζήτησε η οικογένεια Παντελιάδη

Κούρεμα από τους προμηθευτές της Βερόπουλος ζήτησε η οικογένεια Παντελιάδη
Η πλευρά  Παντελιάδη ζήτησε «κούρεμα» ως 25% των οφειλόμενων της Βερόπουλος  προς τους προμηθευτές της
Με εμπόδια γίνονται οι συζητήσεις ανάμεσα στη «Βερόπουλος» και της ΜΕΤΡΟ για την επίτευξη συμφωνίας.  
Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης και ο Νίκος Βερόπουλος επιθυμούν διακαώς να γίνει το DEAL και  να δώσουν τα χέρια.
Kαι οι δύο άνδρες πιστεύουν ότι η συγκέντρωση δυνάμεων από ελληνικά χέρια θα δώσει  ώθηση στην οικονομία και η παραγόμενη αξία θα παραμένει στην Ελλάδα. 
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ καμία πλευρά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών θα δώσει κάποιο αποτέλεσμα, καθώς μεσολαβούν αρκετοί συντελεστές, όπως είναι οι τράπεζες και  οι προμηθευτές. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ κ. Αριστοτέλης  Παντελιάδης, έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τους προμηθευτές  της  Βερόπουλος, όπως είναι η Πρόκτερ & Γκαμπλ Ελλάς  η Μέλισσα  ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β& Ε.Ε. Τροφίμων και άλλα ισχυρά ονόματα της αγοράς.
Η πλευρά  Παντελιάδη  ζήτησε «κούρεμα» ως 25% των οφειλόμενων της Βερόπουλος προς τους  προμηθευτές της.  
Η πρόταση έπεσε στο πρόταση αλλά η πλευρά Παντελιάδη δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει κάποια δέσμευση ή τη συναίνεσή τους.
Τα νέα όμως τρέχουν πολύ γρήγορα στο λιανεμπόριο τροφίμων.
Οι  πρώτες  αντιδράσεις ήρθαν  κυρίως από τις ανταγωνίστριες αλυσίδες σουπερ μάρκετ και διεμήνυσαν στους ισχυρούς προμηθευτές ανάλογη μεταχείριση, διότι σε άλλη περίπτωση  θα περιόριζαν από τα  δικά τους ράφια την παρουσία  των προϊόντων τους.
Η πλευρά Παντελιάδη  έριξε … άδεια  για να πιάσει γεμάτα χωρίς ωστόσο να …τορπιλίσει  τις συζητήσεις.  
Έμπειρα στελέχη της  αγοράς θεωρούν ότι η πρόταση  Παντελιάδη  ήταν κίνηση τακτικής στις διαπραγματεύσεις, έτσι ώστε να μειώσει ή να περιορίσει τις  απαιτήσεις του κ. Νίκου Βερόπουλου.
Το bankingnews επικοινώνησε με την εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ θέτοντας το ερώτημα αν έχει καταθέσει αίτημα ενδιαφέροντος εξαγοράς της Βερόπουλος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η απάντηση που μας δόθηκε ήταν αρνητική.
Η εξήγηση ήταν ότι ακόμη  δεν υπάρχει συμφωνία με τη Βερόπουλος για να  υποβάλλει σχετικό αίτημα.
Η κίνηση  όμως του Αριστοτέλη  Παντελιάδη να επιβεβαιώσει τις φήμες και τις πληροφορίες που ήταν στο σε παρασκηνιακό επίπεδο επικρίθηκε από στελέχη της αγοράς.  
Η δημόσια παρέμβαση του διευθύνοντα συμβούλου  της ΜΕΤΡΟ επιβεβαιώνοντας στην ουσία τις παρασκηνιακές συνομιλίες  ενώ την ίδια στιγμή  δεν ήταν σε θέση  να  υποβάλλει ανάλογο αίτημα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού  χαρακτηρίζεται  ως κίνηση υποτιμητικής  κερδοσκοπίας έναντι της Βερόπουλος.
Στα  διαπραγματευτικά  όπλα  της  οικογένειας Παντελιάδη είναι και  οι άκαρπες  συζητήσεις  της « Βερόπουλος»  με τη «Σκλαβενίτη», καθώς η πλευρά της  «Βερόπουλος» εμφανίζει με πολλά αδύνατα σημεία.  
Το τοπίο αναμένεται  να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, ενώ στην περίπτωση  που δεν  υπάρξει  συμφωνία  η «Βερόπουλος»  θα συνεχίσει  το δική της  πορεία στον κλάδο του λιανεμπορίου βάζοντας  σε εφαρμογή  νέες  προωθητικές  ενέργειες  προϊόντων.    
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης