Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kορκίδης (ΕΣΕΕ) στο bankingnews: Πελατεία και κέρδη στις τράπεζες φέρνουν τα μηχανάκια Pos - Στο 0,8% η προμήθεια

Kορκίδης (ΕΣΕΕ) στο bankingnews: Πελατεία και κέρδη στις τράπεζες φέρνουν τα μηχανάκια Pos - Στο 0,8% η προμήθεια
Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 400.000 αλλάζοντας πλήρως το τοπίο στη αγορά
Κάθε προσδοκία ξεπερνούν οι αιτήσεις των καταστηματαρχών προς τις τράπεζες για την εγκατάσταση μηχανημάτων Pos.
Ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 400.000 αλλάζοντας πλήρως το τοπίο στη αγορά.
Η εφαρμογή των Capital Controls έφερε νέα συναλλακτικά ήθη στην αγορά σε βαθμό που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών… τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση καθώς η εγκατάσταση των μηχανημάτων Pos συμβάλει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Eλληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης είπε στο www.bankingnews.gr ότι το ύψος των προμηθειών θα περιοριστεί στο 0,8% επί του τζίρου που θα πραγματοποιείται από το μηχάνημα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι αρχίσει κύκλο επαφών με τους προέδρους των τραπεζών.
Θετική απάντηση έλαβε από τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ Μιχάλη Σάλλα όπως και από την κυρία Λούκα Κατσέλη πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους της Eurobank και της Alpha Bank.
Ο αριθμός των μηχανημάτων που είναι σε λειτουργία ανέρχεται σε 150.000 και είναι σε θέση να λάβουν όλες τις κάρτες.
Οι τράπεζες ήδη δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση καθώς δεν εξαντλήθηκαν μηχανάκια από την αγορά με αποτέλεσμα οι αιτήσεις να εξυπηρετούνται με σειρά προτεραιότητας.
Το θετικό για τράπεζες είναι ότι εντελώς απροσδόκητα ανοίγει μία αγορά η οποία μέχρι πρότινος ήταν σε φθίνουσα πορεία εξαιτίας των χιλιάδων λουκέτων που είχαν πέσει στην αγορά. Από την αρχή της κρίσης να σημειωθεί ότι έχουν κατεβάσει ρολά περίπου 300.000 επιχειρήσεις.
Όμως για τις τράπεζες οι προοπτικές διαγράφονται άκρως θετικές καθώς το κάθε μηχανάκι δίνει ζεστό χρήμα στα πιστωτικά ιδρύματα καθώς πωλούν τεχνογνωσία και υποδομές.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη οι τράπεζες αν τηρήσουν την υπόσχεση τους που ο ίδιος θεωρεί βέβαιο ότι θα την τηρήσουν διότι με την πολιτική των χαμηλών προμηθειών οι τράπεζες θα μοιράζονται τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ το χρόνο όταν σήμερα η συνολική αξία των προσφερόμενων προϊόντων που πωλούνται υπολογίζεται σε 37 δισ ευρώ.
Οι τράπεζες με την πολιτική αυτή θα έχουν ένα σταθερό έσοδο χωρίς κόστη ή θα είναι κινούνται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Τα οφέλη για το τραπεζικό σύστημα μπορεί να μεγιστοποιηθούν όταν το υπουργείο Οικονομικών ανοίξει τα χαρτιά του αναφορικά με το χτίσιμο αφορολόγητου με τη χρήση πιστωτικών καρτών.
Τέλος να σημειωθεί ότι στην αγορά παρέχονται υπηρεσίες με την εγκατάσταση του Pos καθώς δίνεται η δυνατότητα τα χρήματα μεταφέρονται σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε τράπεζες του Λουξεμβούργου, αυτός είναι και ο λόγος που το ύψος των προμηθειών ξεπερνούν το 2%.
Η νέα τάση μπορεί να φέρει απρόσμενα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών το οποίο επιδιώκει με κάθε τρόπο να περιορίσει τη φοροκλοπή του ΦΠΑ που φθάνει στα 8 δισ. ευρώ το χρόνο.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης