Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πιάνει ξανά δουλειά το ΤΑΙΠΕΔ - Οι διαγωνισμοί που προγραμματίζονται

Πιάνει ξανά δουλειά το ΤΑΙΠΕΔ - Οι διαγωνισμοί που προγραμματίζονται
Aκάθεκτο προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ και στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ
Ξεκίνησε με φουλ τις μηχανές, μετά από αρκετούς μήνες απραξίας, το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς.
Αν και πολλές φορές, από τη θέση της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει το ΤΑΙΠΕΔ εκτροφείο σκανδάλων και κακό δημοπρατήριο, εντούτοις, έχει αναγκαστεί να υπαναχωρήσει από τις αρχικές του δηλώσεις και να δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ παράλληλα να προχωρήσουν και συναλλαγές που έχουν «παγώσει» όπως η πώληση του ακινήτου στο Ποσείδι Χαλκιδικής.
Σε εξέλιξη ήδη βρίσκεται ο διαγωνισμός για τα 5 ακίνητα του εξωτερικού, που προωθεί το Ταμείο.
Πρόκειται για πέντε ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Ρώμη, Λουμπλιάνα, Πρετότρια.
Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιοποίησης, μέσω της πλατφόρμας e-publicrealestate, 14 ακινήτων.
Οι προθεσμίες για την υποβολή ενδιαφέροντος για τα ακίνητα που βρίσκονται σε Αττική, Κεφαλονιά, Χαλκιδική, Ρόδο, Φθιώτιδα, Καλαμάτα και Βέροια εκπνέουν στις 10 και στις 17 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή ακάθεκτο προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ και στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ.
Μάλιστα χτες το Ταμείο ανήρτησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπηρεσίες ανεξάρτητου αποτιμητή στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.
Στην πρόσκληση (που είναι στην αγγλική γλώσσα) σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 16η Οκτωβρίου στις 17.00 ώρα Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνουν στον ΟΛΠ από το νέο επενδυτή, θα διατεθεί στη συνέχεια και επιπλέον ποσοστό μέχρι και το 67% συνολικά της επιχείρησης.
Οι βασικοί διεκδικητές για το λιμάνι του Πειραιά είναι η κινεζική Cosco και η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες.
Εν τω μεταξύ, για σήμερα έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της ΟΜΥΛΕ και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού της πώλησης του ΟΛΠ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης