Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συρρίκνωση κερδών για τη CPI το 2015 - Υποχώρησαν στα 40 χιλ. ευρώ

tags :
Συρρίκνωση κερδών για τη CPI το 2015 - Υποχώρησαν στα 40 χιλ. ευρώ
Αύξηση +2% κατέγραψαν τα έσοδα της εταιρείας
Σημαντική συρρίκνωση κερδών ανακοίνωσε για την οικονομική χρήση 1/7/2014-30/6/2015 η CPI.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωσή της, σε επίπεδο 12μήνου τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €40 χιλ. έναντι κερδών € 110 χιλ. την αντίστοιχη περυσινή χρήση.
Επίσης, η λειτουργική κερδοφορία της εταιρείας (EBITDA) παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα καθώς ανήλθε σε € 903 χιλ. έναντι € 1,07 εκατ. σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Τα έσοδα της εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 2% και διαμορφώθηκαν σε €14,57 εκατ. έναντι € 14,28 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την συμμετοχή των υπηρεσιών στο σύνολο των εσόδων επίσης να αυξάνεται από 32% σε 33%.
H μικτή κερδοφορία της εταιρείας υπέστη μείωση 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και διαμορφώθηκε σε € 3,31 εκατ.
Τέλος συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του τραπεζικού δανεισμού (μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος), ο οποίος σε επίπεδο 12μήνου έχει μειωθεί σε ποσοστό 23% καθώς διαμορφώθηκε σε € 2,46 εκατ. έναντι € 3,19 εκατ. στις 30/6/2014.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της CPI Αριστείδης Παπαθάνος, ανέφερε: "Σε δύσκολες συνθήκες έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε τα μεγέθη μας και να παραμείνουμε κερδοφόροι σε επίπεδο 12μήνου παρά την κακή συγκυρία Μαΐου – Ιουνίου που οδήγησε σε μείωση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Μετά την ολοκλήρωση της οικονομικής μας χρονιάς, οι συνθήκες επιδεινώθηκαν (capital controls, εκλογές κλπ) γεγονός που οδήγησε σε καθίζηση της αγοράς.
Σκοπός μας την νέα χρονιά είναι να καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν στην αγορά κατά την διάρκειά της ώστε να παραμείνουμε στην τροχιά της κερδοφορίας ελέγχοντας παράλληλα την ρευστότητά μας και τις δαπάνες μας και να συνδράμουμε τους πελάτες μας στην υπέρβαση των όποιων δυσκολιών τους''
H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών.
Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors).
Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης