Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο Παρίσι ο ΣΕΒ - Ελληνογαλλική συμμαχία για επενδύσεις και ανάπτυξη - Σύσταση κοινής ομάδας εργασίας

tags :
Στο Παρίσι ο ΣΕΒ - Ελληνογαλλική συμμαχία για επενδύσεις και ανάπτυξη - Σύσταση κοινής ομάδας εργασίας
Στην ελληνική αποστολή στο Παρίσι συμμετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από ευρύ φάσμα τομέων
Στη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για την ενίσχυση της βιομηχανικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, την προώθηση επενδύσεων σε βιομηχανικά δίκτυα υψηλής προστιθέμενης αξίας και τη διαμόρφωση μιας συνεκτικής ενεργειακής πολιτικής, συμφώνησαν μεταξύ των άλλων, σήμερα 28/9, στο Παρίσι ο ΣΕΒ και ο ομόλογός του γαλλικός Σύνδεσμος βιομηχάνων και εργοδοτών (MEDEF).
Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησε στη γαλλική πρωτεύουσα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Φέσσα, με κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής σκηνής, επόμενο πρακτικό βήμα της θεσμικής συνεργασίας των δύο κορυφαίων Συνδέσμων είναι η πραγματοποίηση γαλλικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, τον προσεχή Δεκέμβριο, με σκοπό τη διερεύνηση επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών συμπράξεων.
Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του γαλλικού συνδέσμου MEDEF, ο ΣΕΒ πραγματοποιεί σήμερα (Δευτέρα, 28.9.2015) και αύριο (Τρίτη, 29.9.2015) επαφές με την πολιτική ηγεσία και με εκπροσώπους κορυφαίων γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων, αναλύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν για νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών στη χώρα μας
Σημειώνεται ότι, στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από ευρύ φάσμα τομέων, όπως οι κατασκευές, ενέργεια, βιομηχανία (μέταλλα), φάρμακα, λιανεμπόριο, πληροφορική & επικοινωνίες, ασφάλειες, τράπεζες και βιομηχανικός εξοπλισμός.
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ είχε σήμερα συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν καθώς και με τη Διοίκηση του γαλλικού Συνδέσμου MEDEF, με την οποία παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου στα γαλλικά ΜΜΕ, ενώ η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Παρίσι ολοκληρώνεται, αύριο, Τρίτη, με τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Μισέλ Σαπέν.
Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης οι δύο σύνδεσμοι MEDEF και ΣΕΒ υπέγραψαν κοινή διακήρυξη συνεργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης