Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eurobank Equities: Τι έδειξαν 6 εισηγμένες στην πρώτη ημέρα του Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο - Υπήρξε συγκρατημένη αισιοδοξία

Eurobank Equities: Τι έδειξαν 6 εισηγμένες στην πρώτη ημέρα του Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο - Υπήρξε συγκρατημένη αισιοδοξία
Τι ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Folli Follie, Intralot, Fourlis και Aegean
Τα αρχικά μηνύματα από την πρώτη ημέρα του Roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο παρουσιάζει η Eurobank Equities στη σημερινή της ανάλυση από τις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Folli Follie, Intralot, Fourlis και Aegean.
Συνολικά, οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες επικοινώνησαν συγκρατημένα αισιόδοξα μηνύματα για ένα πιο σταθερό πολιτικό περιβάλλον, ανεξάρτητα από το νικητή των εκλογών.

Αναλυτικά:

ΟΠΑΠ (Buy, τιμή στόχος 10 ευρώ) – Οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από την ανάπτυξη των VLTs, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η κοινή λογική τελικά θα επικρατήσει», ενώ η διοίκηση επανέλαβε τη θέση της ότι εάν η κυβέρνηση δεν επανεξετάσει το ασυνήθιστα περιοριστικό ρυθμιστικό πλαίσιο, προτίθεται να προσφύγει σε διεθνή διαιτησία.
Αν υποθέσουμε ότι η ρύθμιση εκλογικευτεί, η εγκατάσταση και η ανάπτυξη των VLTs θα είναι γρήγορη, ενισχύοντας το μακροπρόθεσμο δυναμικό της επιχείρησης μέσω της βελτίωσης των υποδομών και τις πωλήσεις.

Folli Follie Group (Hold, τιμή στόχος 25,1 ευρώ) - Επαναλήφθηκε ένα θετικό μήνυμα σχετικά με τις τρέχουσες συναλλαγές και ενώ εμφανίστηκαν σίγουροι για τις προοπτικές των επιχειρήσεων τόσο στην Κίνα όσο και στην Ελλάδα.
Στην Κίνα παραμένει ισχυρή η απόδοση της FFG, αλλά το trading υποφέρει στο Χονγκ Κονγκ.
Στην Ελλάδα, η FFG συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο σε βάρος των ανταγωνιστών, λόγω της διαθεσιμότητας των προϊόντων της.

Intralot (Hold, τιμή στόχος 1,5 ευρώ) - Συζητήθηκε το πρόγραμμα εξορθολογισμού του κόστους το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με στόχο τη μείωση της κατά 15 εκατ. ευρώ από το 2016.
Η διοίκηση καθησύχασε τους επενδυτές για την ανάπτυξη στην Τουρκία, η οποία παραμένει ισχυρή παρά την πολιτική αναταραχή, ενώ επηρεάζεται μόνο εν μέρει από τη συναλλαγματική μεταβλητότητα.
Στην Ιταλία, η πορεία τον Ιούλιο-Αύγουστο φαίνεται να είναι καλύτερη από ό, τι το 1ο εξάμηνο.
Στο Αζερμπαϊτζάν έχει υπάρξει μια μικρή επίπετωση από την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά η διοίκηση παραμένει πεπεισμένη σχετικά με τις προοπτικές λόγω της καινοτομίας του προϊόντος και του νέου λογισμικού.

Φουρλής (Hold, τιμή στόχος 3,2 ευρώ) - Υπό την προϋπόθεση ο Σεπτέμβριος να παραμείνει θετική και το μετεκλογική περιβάλλον είναι πιο σταθερό, τα EBITDA στο β' 6μηνο είναι πιθανό να είναι υψηλότερα σε ετήσια βάση.
Η απόδοση των διεθνών δραστηριοτήτων παραμένει αρκετά ισχυρή με σταθερά περιθώρια στην Κύπρο, διψήφια αύξηση των πωλήσεων στη Βουλγαρία και θετική συμβολή των EBITDA στην Τουρκία.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους θα είναι μικρότερος των 135 εκατ. ευρώ (2014 επίπεδο).

ΟΤΕ (Αγορά, τιμή στόχος 10 ευρώ) - Οι τάσεις στην ελληνική σταθερή τηλεφωνία παραμένουν θετικές.
Στην κινητή τηλεφωνία η Cosmote συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στο δίκτυο 4G και παραμένει πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Ο ΟΤΕ παραμένει προσηλωμένος στην ανταγωνιστική ρουμανική αγορά και αναμένει να ξεκινήσει πρόσφατα τις υπηρεσίες σταθερής-κινητής τηλεφωνίας, όπου θα φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα, μέσα στα επόμενα 2-3 τρίμηνα.

Aegean (Αγορά, τιμή στόχος 9 ευρώ) - Υπάρχουν σημεία ανάκαμψης στις κρατήσεις μετά το αρχικό σοκ από τους ελέγχους κεφαλαίων και την σταθερή αύξηση του όγκου των επιβατών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (+ 21%).
Αν και το 3ο τρίμηνο θα είναι κάτω από αρχικό προϋπολογισμό, έχει αποδειχθεί λιγότερο κακό από ό, τι αρχικά εκτιμήθηκε.
Είναι ενθαρρυντικό ότι, όσον αφορά το 2016, οι προοπτικές φαίνεται πιο ενθαρρυντικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης