Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μαθιός (ΣΒΑΠ): Η χώρα και η οικονομία πρέπει επιτέλους να κυβερνηθούν – Δεν αντέχει άλλες δοκιμασίες

tags :
Μαθιός (ΣΒΑΠ): Η χώρα και η οικονομία πρέπει επιτέλους να κυβερνηθούν – Δεν αντέχει άλλες δοκιμασίες
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αρχίσει αμέσως διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις της για την επόμενη ημέρα, τόνισε ο κ. Δημήτρης Μαθιός
«Η χώρα και η οικονομία πρέπει επιτέλους να κυβερνηθούν. Δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται παραπέρα δοκιμασία», υποστήριξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ειδικότερα, τόνισε πως «η οικονομία έχει ανάγκη κυβέρνηση και ο τόπος δεν μπορεί να παραμένει ακυβέρνητος με μοναδικό σκοπό να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο».
Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «εκτός από τις συσσωρευμένες ζημιές στην οικονομία, από την προεκλογική περίοδο των εκλογών του Ιανουαρίου, το πάγωμα της οικονομίας με το δημοψήφισμα, την ακινησία στην Δημόσια Διοίκηση λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και την τωρινή προεκλογική περίοδο υπάρχουν τεράστιες νομοθετικές και διοικητικές εκκρεμότητες που αδρανοποιούν σοβαρότατα τον ρυθμό λειτουργίας των επιχειρήσεων».
«Όλα αυτά μαζί με την πλήρη έλλειψη ρευστότητας και την ανωμαλία στην οικονομία από τα capital controls καταλήγουν σε πιέσεις που θα φέρουν εκρήξεις σε όλα τα επίπεδα της οικονομία», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μαθιός.
«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αρχίσει αμέσως διάλογος με τις παραγωγικές δυνάμεις της για την επόμενη ημέρα. Αυτό πρέπει να είναι και το διακύβευμα των εκλογών της 20 Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης