Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κέκροψ: Χωρίς έσοδα στο α' 6μηνο - O προβληματισμός των βασικών μετόχων και το νομικό μπλέξιμο των ακινήτων της

tags :
Κέκροψ: Χωρίς έσοδα στο α' 6μηνο - O προβληματισμός των βασικών μετόχων και το νομικό μπλέξιμο των ακινήτων της
Κάποιοι εκ των βασικών μετόχων έχουν εδώ και καιρό χαρακτηρίσει "μη επιτυχή" την επένδυση τους...
Χωρίς καθόλου έσοδα και με ζημιές ύψους 700 χιλ. ευρώ κινήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 για την Κέκροψ.
Η εταιρεία, η οποία έχει, εδώ και αρκετά χρόνια, να παρουσιάσει κάποια επενδυτική εξέλιξη - λόγω της στασιμότητας που επικρατεί στον τομέα των ακινήτων αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλο τμήμα της ακίνητης περιουσίας της είναι μπλεγμένο νομικά - φαίνεται να έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους βασικούς μετόχους της, ήτοι τον Σωκράτη Κόκκαλη (κατέχει το 21,45% μέσω της εταιρείας συμμετοχών Intrapar), τον Σταύρο Ψυχάρη (21,58%) και τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (23,97%).
Μάλιστα κάποιοι εκ των ανωτέρω μετόχων, έχουν εδώ και καιρό χαρακτηρίσει "μη επιτυχή" την επένδυση τους και φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
Με βάση τα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου του 2015, η Κέκροψ εμφανίζει συνεχιζόμενες ζημίες και αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, συνθήκες που, όπως αναφέρει ο ορκωτός λογιστής, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, εφόσον δεν ληφθούν από τη διοίκηση, τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και της ρευστότητας.
Μεταξύ των τρόπων ενίσχυσης της ρευστότητας που εξετάζονται είναι η διερεύνηση της δυνατότητας να προσφύγει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.
Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιείται σε διάστημα του ενός έτους περίπου, καθώς τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώθηκε η πρώτη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, που καλύφθηκε από τους βασικούς μετόχους.
Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της Κέκροψ, τελεί είτε υπό απαλλοτρίωση, είτε βρίσκεται σε επιδικία με το ελληνικό δημόσιο.
Πάντως όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα με ενδεικτική την υλοποίηση επενδύσεων στα άμεσα διαθέσιμα προς εκμετάλλευση ακίνητα (Π. Αγορά Ψυχικού, Ακίνητο Γραφείων Εταιρείας) με στόχο την ενίσχυση των ταμειακών ροών και των οικονομικών αποτελεσμάτων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης