Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μέχρι τα τέλη του έτους η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal Σκλαβενίτη - Βερόπουλου - Ποιά καταστήματα κλείνουν

Μέχρι τα τέλη του έτους η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal Σκλαβενίτη - Βερόπουλου - Ποιά καταστήματα κλείνουν
H απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός 165 ημερών (τον Οκτώβριο) ή σε 225 ημέρες (τέλος του έτους)
Απόφαση μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο ή το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εκδώσει, σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το μεγαλύτερο deal στον κλάδο του λιανεμπορίου.
Η εξαγορά της αλυσίδας σουπερμάρκετ Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης είναι το αντικείμενο που απασχολεί τους τελευταίους μήνες - από τις 14 Μαϊου οπότε και γνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή το deal - την ανεξάρτητη αρχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει γίνει η συλλογή των απαιραίτητων στοιχείων, προκειμένου να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο της συγκέντρωσης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός 165 ημερών (τον Οκτώβριο) ή σε 225 ημέρες (τέλος του έτους), όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.
Το κύριο σημείο που αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι ο βαθμός συγκέντρωσης Σκλαβενίτη -Βερόπουλου στην Αττική και ειδικότερα σε περιοχές όπου οι δύο αλυσίδες σουπερμάρκετ εμφανίζουν μεγάλα μερίδια αγοράς.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε προτείνεται το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων ή η πώλησή τους σε άλλους υποψήφιους επενδυτές.
Ανθρωποι πάντως που βρίσκονται κοντά στις διεργασίες του μεγάλου deal στον κλάδο του λιανεμπορίου επισημαίνουν ότι υπάρχει προβληματισμός και ως προς το ύψος των υποχρεώσεων της Βερόπουλος σε ασφαλιστικά ταμεία και φόρους και κυρίως του μεγάλου ποσού των ανεξόφλητων υποχρεώσεων της προς τους προμηθευτές της.
Σύμφωνα πάντως με τα επίσημα στοιχεία (καθώς έχει δημοσιευτεί ισολογισμός μόνο για τη χρήση του 2013), οι συνολικές υποχρεώσεις της Βερόπουλος έφθαναν τα 399 εκατ. ευρώ το 2103.
Η αλυσίδα οφείλει 10,8 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ενώ οι οφειλές σε φόρους αγγίζουν τα 13 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των πληρωτέων μετοχοποιημένων επιταγών φθάνει τα 132.322.525,31 ευρώ την ίδια οικονομική χρήση.
Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι οι υποχρεώσεις του Σκλαβενίτη με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2013 αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ, τότε το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων του νέου σχήματος φτάνει το 1 δισ. ευρώ.
Με την εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα αργήσει πολύ να γίνει λόγω και της οικονομικής κατάστασης της χώρας) δημιουργείται ένας υπερόμιλος σουπερμάρκετ, ο οποίος θα έχει τζίρο πάνω από 2 δισ. ευρώ και θα αριθμεί περί τα 330 καταστήματα τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε 47 επαρχιακές πόλεις.

Κλείνει καταστήματα η Βερόπουλος

Σε κλείσιμο δύο καταστημάτων της στην Πτολεμαϊδα προχώρησε η αλυσίδα Βερόπουλος προ ημερών.
Το αιφνιδιαστικό λουκέτο ανακοινώθηκε το περασμένο Σάββατο στους εργαζομένους, στους οποίους δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα λάβουν τη σχετική αποζημίωση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλείσιμο των δύο καταστημάτων δεν θα είναι το τελευταίο για την αλυσίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης