Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μεταβιβάστηκε ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Χαλκιδική μετά από 1,5 χρόνο - Ο διαγωνισμός έγινε το Νοέμβριο του 2013

tags :
Μεταβιβάστηκε ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Χαλκιδική μετά από 1,5 χρόνο - Ο διαγωνισμός έγινε το Νοέμβριο του 2013
Στο εν λόγω ακίνητο  προβλέπεται η δημιουργία τουριστικού – παραθεριστικού χωριού
Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου 260 στρεμμάτων στον Αγ, Ιωάννη Σιθωνίας, ολοκληρώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ τον Νοέμβριο του 2013, ωστόσο η μεταβίβαση του ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα.
Στον διαγωνισμό αυτό που έγινε το φθινόπωρο του 2013, οι επιχειρηματίες Ιωάννης και Γιώργος Μεντεκίδης προσέφεραν το τίμημα των 9,61 εκατ ευρώυ και ήταν και η μοναδική δεσμευτική προσφορά στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Η μεταβίβαση όμως του ακινήτου, λόγω των γνωστών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της ελληνικής αγοράς, ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καταγράφοντας καθυστέρηση 1,5 έτους.
Στο εν λόγω ακίνητο  προβλέπεται η δημιουργία τουριστικού – παραθεριστικού χωριού που θα περιλαμβάνει την κατασκευή 25.000 τ.μ. κατοικιών μεγάλου εμβαδού και ξενοδοχείου 12.000 τ.μ.
Πάντως οι επιχειρηματίες θα αναμένουν τον νέο αναπτυξιακό νόμο για την εκπόνηση του τελικού business plan.
Η κατασκευαστική εταιρεία των κ.κ. Ιωάννη και Γεώργιου Μεντεκίδη δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων της Βόρειας Ελλάδας.
 Η αξιοποίηση θα έχει σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη, αφού αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα πάντως η βασική δραστηριότητα του ομίλου Μεντεκίδη αφορούσε επαγγελματικά ακίνητα κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με πιο γνωστό έργο αυτό για  το συγκρότημα Porto Center στο λιμένα Θεσσαλονίκης και το Atrina, το οποίο πουλήθηκε, το 2007, έναντι 29 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης