Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Lidl και ο «δικηγόρος της εμπιστοσύνης», που την θωρακίζει κατά της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος

tags :
Η Lidl και ο «δικηγόρος της εμπιστοσύνης», που την θωρακίζει κατά της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος
Τα πρόστιμα και οι επερωτήσεις στη Βουλή δεν "εμπόδισαν" την Lidl να προσλάβει αναγνωρισμένο δικηγόρο και να θωρακιστεί...
Η γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl, είναι γνωστή όχι μόνο γιατί έχει θεσπίσει bonus στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι της ανακαλύψουν κάποιον να αφαιρεί προϊόν από τα ράφια της, αλλά και επειδή έχει τοποθετήσει τον λεγόμενο «δικηγόρο εμπιστοσύνης» κατά της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.
Είναι η ίδια αλυσίδα που δεν δημοσιεύει ισολογισμό και αυτό γιατί η νομική της μορφή παραμένει Ο. Ε (Ομόρρυθμη Εταιρεία) γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να μην κάνει γνωστά τα κέρδη που αποκομίζει από την εν Ελλάδι δραστηριότητα της.
Μάλιστα για την περίπτωση της γερμανικής αλυσίδας έχει κατατεθεί και σχετική ερώτηση στην Βουλή, καθώς όπως καταγγέλθηκε, το κάθε μαγαζί που ανοίγει στην Ελλάδα ιδρύει ξεχωριστή Ομόρρυθμη Εταιρεία
Είναι επίσης η ίδια αλυσίδα , στην οποία το Υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλλε πρόστιμο το περασμένο Πάσχα, μετά από τις καταγγελίες καταναλωτών από τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς το γεγονός ότι η εταιρεία διαφήμιζε αμνοερίφια σε δελεαστική τιμή για τον καταναλωτή, ο οποίος όταν έσπευδε να τα αγοράσει διαπίστωνε ότι «μόλις είχαν τελειώσει».
Το Υπουργείο της επέβαλλε πρόστιμο 150.000 ευρώ για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.
Όμως αυτό φαίνεται ότι δεν την εμποδίζει να έχει προσλάβει «αναγνωρισμένο δικηγόρο ως δικηγόρο εμπιστοσύνης και να θωρακίζεται κατά των αυξανόμενων κινδύνων της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αλυσίδα «ως εταιρεία διεθνούς εμβέλειας η Lidl μπορεί να αποτελέσει στόχο διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος.
Η Lidl γνωρίζει την ύπαρξη αυτού του κινδύνου και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των καιρών με την εισαγωγή ενός επαγγελματικά οργανωμένου συστήματος νομικής συμβατότητας.
Με τον διορισμό αφενός ενός εσωτερικού εντεταλμένου συνεργάτη για αντιμετώπιση θεμάτων διαφθοράς και αφετέρου ενός εξωτερικού δικηγόρου ως δικηγόρου εμπιστοσύνης, η Lidl στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους της, τους επιχειρηματικούς συνεργάτες και τους πελάτες της: δεν υπάρχει στην εταιρεία μας θέση για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως διαφθορά και οικονομικά εγκλήματα!
Οι εργαζόμενοι και οι εξωτερικοί συνεργάτες της Lidl, καθώς και τρίτοι μπορούν να απευθύνονται εμπιστευτικά στον δικηγόρο εμπιστοσύνης, σε περίπτωση που λάβουν γνώση για κάποιο περιστατικό που σχετίζεται με αδίκημα διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος.
Οι επικοινωνούντες κάποια υπόδειξη δεν πρέπει να φοβούνται, ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της πληροφόρησης.
Ο δικηγόρος εμπιστοσύνης υπόκειται ως δικηγόρος στο δικηγορικό απόρρητο.
Επιπλέον ορίζεται από τους παρόχους των πληροφοριών, ποιες από αυτές τις πληροφορίες θα προωθηθούν περαιτέρω», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ε.Μ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης