Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Επανέρχονται τα σενάρια πώλησης του Πόρτο Καρράς της οικογένειας Στέγγου

Τεχνική Ολυμπιακή: Επανέρχονται τα σενάρια πώλησης του Πόρτο Καρράς της οικογένειας Στέγγου
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με επενδυτές
Από τον πάγο φαίνεται να βγαίνουν ξανά τα σενάρια για την πώληση του συγκροτήματος του Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική της οικογένειας Στέγγου, αν και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν δεν είναι οι ιδανικές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με επενδυτές, οι οποίες ωστόσο βρίσκονται ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο.
Τελευταία σημαντική εξέλιξη αποτελεί το πράσινο φως που έδωσε κατά την 8η συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Χαλκιδικής (4/8/2015) για την κατασκευή 585 κατοικιών, ακυρώνοντας έτσι την απόφαση της πολεοδομίας που έβαζε φρένο στο συγκεκριμένο project.
Στην περίπτωση που τελικά η διαδικασία ανέγερσης των κατοικιών δεν εμπλακεί σε άλλου είδους νομικά μονοπάτια και θεωρηθεί τελεσίδικη, εκτιμάται ότι θα προσδώσει σημαντική αξία στο συγκρότημα του Πόρτο Καρράς το οποίο αποτιμάται περί τα 350 εκατ. ευρώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που επιχειρείται η πώληση του συγκροτήματος.
Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από περίπου ένα χρόνο, όμως οι διαπραγματεύσεις για την είσοδο επενδυτή στο συγκρότημα, που αποκτήθηκε προ δεκαπενταετίας από τον όμιλο χωρίς όμως να αποδώσει τα αναμενόμενα, δε κατέληξαν πουθενά, λόγω του υψηλού τιμήματος που ζητούσε η οικογένεια Στέγγου.
Μεταξύ αυτών ήταν και η αμερικανική Hines, η οποία ήταν από τους πλέον ''θερμούς'' ενδιαφερομένους για το συγκρότημα, όμως το υψηλό τίμημα που ζητούσαν (περί τα 500 εκατ. ευρώ), έριξε στα βράχια τη συμφωνία.
Να σημειωθεί ότι το Πόρτο Καρράς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.
Το συγκρότημα περιλαμβάνει τρία ανακαινισμένα ξενοδοχεία πολυτελείας, το Μελίτων, το Σιθωνία και το Village Inn.
Το Πόρτο Καρράς περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, γήπεδα γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, ιππασίας και το μεγαλύτερο κέντρο Spa και θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης