Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιος μεγάλος Όμιλος σχεδιάζει να βάλει λουκέτο σε μονάδα του - Στα 13 εκατ. ευρώ το ύψος των περικοπών

Ποιος μεγάλος Όμιλος σχεδιάζει να βάλει λουκέτο σε μονάδα του - Στα 13 εκατ. ευρώ το ύψος των περικοπών
Σήμερα η Coca Cola 3E διατηρεί τέσσερις παραγωγικές μονάδες στη χώρα μας, του Σχηματαρίου, του Βόλου,  του Ηρακλείου και του Αιγίου
(upd)Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είχε εκπονηθεί πριν την τραπεζική αργία.
Με την επιβολή capital controls αλλά και τη διαφαινόμενη μείωση της αγοραστικής κίνησης, οι περικοπές φαίνεται να έχουν πλέον οριστικοποιηθεί.

Ο λόγος για την Coca Cola 3Ε η οποία είχε ήδη από τον περασμένο Μάιο προαναγγείλει την εφαρμογή ενός «προγράμματος αναδιάρθρωσης» όπως η διοίκηση το χαρακτηρίζει.
Το κόστος του «πακέτου» περικοπών για το 2015 θα κυμανθεί στα 12,7 εκατ. ευρώ, με συνολικό όφελος περίπου 7,8 εκατ. ευρώ και αφορά σύμφωνα με πληροφορίες κλείσιμων μονάδων αλλά και απολύσεις εργαζομένων.
Από την Coca Cola 3E πάντως διευκρινίζεται ότι το ύψος των περικοπών δεν αφορά κλείσιμο μονάδων και απολύσεις εργαζομένων, αλλά πώληση ή μείωση αδρανών παγίων και εξοπλισμού της εταιρίας.

Ποια μονάδα θα κλείσει

Σήμερα η Coca Cola 3E διατηρεί τέσσερις παραγωγικές μονάδες στη χώρα μας, του Σχηματαρίου, του Αιγίου, του Βόλου και του Ηρακλείου, με τις δύο τελευταίες να αποτελούν ενδεχομένως το επόμενο λουκέτο που θέλει να βάλει ο Όμιλος στην Ελλάδα. 
Το εργοστάσιο του Βόλου αναπτύσσει παραγωγική, αλλά και εμπορική δραστηριότητα.
Αποτελεί την έδρα για εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας, καλύπτοντας τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα και τη Νότια Μακεδονία.
Στο εργοστάσιο παράγεται το 84% του όγκου αναψυκτικών σε γυάλινη φιάλη για την ελληνική αγορά με δυναμική που φτάνει τα 550.000 λίτρα την ημέρα.
Η παραγωγική μονάδα του Ηρακλείου αποτελεί την έδρα της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας για την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Όσον αφορά τη μονάδα του Σχηματαρίου, από τις αρχές του 2014 βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ, που στόχο έχουν τη καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και του νερού και την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου.
Τέλος το εργοστάσιο του Αιγίου λειτουργεί από το 1989 όπου εμφιαλώνεται το νερό Ἀύρα. 

Πρώτη ενημέρωση: 08:12, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης