Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΣΕΒ: Μονόδρομος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η εξωστρέφεια - Σχέδια για επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ

tags :
ΣΕΒ: Μονόδρομος για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η εξωστρέφεια - Σχέδια για επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ
Παρουσίαση εμπορικών και επενδυτικών προοπτικών σε 7 χώρες της Ασίας από τον ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων
Ενημερωτική Ημερίδα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Ασιατικές αγορές διοργάνωσε ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων, στα γραφεία του ΣΕΒ, (14/7/15), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για υποστήριξη με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Στόχος της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον περισσότερα από 100 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων, ήταν η εξοικείωσή τους με το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις μεγάλες δυνατότητες εμπορικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων σε 7 χώρες, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.
Αναλυτικές παρουσιάσεις έκαναν Πρέσβεις των ξένων χωρών και Εμπορικοί Ακόλουθοι Ελληνικών Πρεσβειών, δίνοντας ολοκληρωμένη εικόνα για την οικονομία και τις προοπτικές κάθε χώρας, τις διμερείς σχέσεις, τους κλάδους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά, τον ανταγωνισμό, την κατανάλωση, το φορολογικό πλαίσιο, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες και πολλά άλλα στοιχεία για το επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ είχαν και πολλές κατ’ιδίαν συζητήσεις για εξειδικευμένα θέματα ή εταιρικά σχέδια.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας υπογράμμισε ότι «οι ασιατικές χώρες έχουν αναπτυξιακή προοπτική, μεγάλο μέγεθος αγοράς, προσφέρουν ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής κι επενδυτικά κίνητρα, διαθέτουν υποδομές και τεχνολογία και η καταναλωτική τάση τους είναι στραμμένη προς τα δυτικά προϊόντα.
Με στρατηγική και στόχευση, επιμονή, τοπική παρουσία, κατάλληλους συνεργάτες και με χτίσιμο σχέσης εμπιστοσύνης, οι ελληνικές εταιρίες μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και το διεθνή ανταγωνισμό και να δραστηριοποιηθούν κι εκεί με επιτυχία».
Τόνισε ότι «οι ελληνικές επιχειρήσεις επωμίζονται τον κρίσιμο ρόλο να δώσουν ελπίδα στην κοινωνία μένοντας όρθιες σε μιά πρωτόγνωρη καταιγίδα και δείχνοντας το δρόμο της δημιουργίας και της παραγωγής με σχέδια, ιδέες, καινοτομία, εξωστρέφεια».
«Πιστεύουμε», υπογράμμισε, «στο δρόμο της Ενωμένης Ευρώπης και του ευρώ μέσα από τον οποίο μπορεί να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Βιετνάμ, τόνισε στην ομιλία του ότι «η ασιατική αγορά παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για τις ελληνικές εταιρείες λόγω του μεγέθους της, καθώς συγκεντρώνει τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού και την άνοδο της μεσαίας τάξης σε συνδυασμό με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης αυτών των καταναλωτών.
Βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία στις ασιατικές αγορές είναι η υπομονή, η συνέπεια καθώς και η επιλογή αξιόπιστων τοπικών συνεργατών».
Ο κ. Αντωνόπουλος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την δεκαετή εμπειρία του στην περιοχή και παρουσίασε κάποια βασικά χαρακτηριστικά των χωρών.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική θέση της Ταιβάν στον χώρο του hardware, την δυναμική του νεανικού πληθυσμού του Βιετνάμ, την επίδραση των δυτικών προτύπων στις αγορές της Ιαπωνίας, της Κορέας και των Φιλιππίνων, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της Κινέζικης αγοράς, όπου οι επιχειρηματικές αποφάσεις διαφοροποιούνται ανάλογα με τις περιφερειακές επαρχίες, ενώ το Πεκίνο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον κεντρικό έλεγχο.
Σε συνέχεια της εκδήλωσης, ο ΣΕΒ Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων προγραμματίζει Επιχειρηματική Αποστολή στο Βιετνάμ, σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ, και σε 2 ακόμη χώρες της περιοχής τον Οκτώβριο, ενώ θα σχεδιάσει και άλλες αντίστοιχες δράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης