Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα Έθνος λόγω απεργίας των δημοσιογράφων - Σταμάτησε τις πληρωμές ο Φώτης Μπόμπολας

Δεν κυκλοφόρησε η εφημερίδα Έθνος λόγω απεργίας των δημοσιογράφων - Σταμάτησε τις πληρωμές ο Φώτης Μπόμπολας
Η απεργία τέθηκε σε εφαρμογή από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου
Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο συγκρότημα του Φώτη Μπόμπολα μετά από αίτημα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.
Η απεργία τέθηκε σε εφαρμογή από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουλίου και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουλίου.
Οι εργαζόμενοι της Πήγασος Α.Ε ζητούν την εξόφληση του μηνός Μαΐου και την καταβολή του επιδόματος αδείας καλοκαιριού.
Η ΕΣΗΕΑ αναμένεται να προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και η διοίκηση δεν ανταποκριθεί άμεσα στην καταβολή των οφειλομένων μισθών.
Οι καθυστερήσεις της μισθοδοσίας των υπαλλήλων ξεπερνούν τους δύο μήνες και η κατάσταση αυτή είναι σε ισχύ για περισσότερα από τρία χρόνια στο εκδοτικό συγκρότημα του κ. Φώτη Μπόμπολα.
Η διοίκηση της Πήγασος Α.Ε. θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με σκοπό να ζητήσει να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων του Έθνους και του Έθνους της Κυριακής καθιστούν δύσκολή την έκδοση του κυριακάτικού φύλου την Κυριακή 19 Ιουλίου.
Το κλίμα είναι τεταμένο στο προσωπικό του ομίλου διότι ο κ Φώτης Μπόμπολας πρότεινε νέα μείωση έως 20% στους μισθούς των εργαζόμενων και ζήτησε την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας
Η καθημερινή έκδοση του Έθνους έφθασε πλέον στα 32 φύλλα ημερησίως από 64 που ήταν μέχρι πρόσφατα.
Η μείωση των σελίδων έγινε με σκοπό τη μείωση του κόστους της επιχείρησης.
Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα του ομίλου Πήγασος είναι η αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες που ανέρχεται στο ποσό των 196,5εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης