Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Tην Παρασκευή λήγει η προθεσμία χρηματοδότησης από την ΕΠΑ Αττικής

Tην Παρασκευή λήγει η προθεσμία χρηματοδότησης από την ΕΠΑ Αττικής
Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.100 ευρώ και η εξόφληση του θα είναι άτοκη και μπορεί να εξοφληθεί σε 36 άτοκες δόσεις
Σε δύο ημέρες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης εγκατάστασης φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα είναι η τελευταία ημέρα που η ΕΠΑ Αττικής θα δέχεται αιτήσεις για την εγκατάσταση φυσικού αερίου.
Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 1.100 ευρώ και η εξόφληση του θα είναι άτοκη και μπορεί να εξοφληθεί σε 36 άτοκες δόσεις.
Με τη διαδικασία αυτή η ΕΠΑ Αττικής συμβάλει στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης χρηματοδοτώντας περίπου το 50% του συνολικού κόστους για την εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει μαζί με την αίτηση σύνδεσης και το ποσό έως 200 ευρώ που αναλογεί στο κόστος τελών σύνδεσης.
Με την κατάθεση της αίτησης λαμβάνεται το δικαίωμα της άτοκης χρηματοδότησης ωστόσο η συνολική εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης ξεπερνά τα 2.000 ευρώ και μπορεί να φθάσει έως τα 2.500 ευρώ με βάση το μοντέλο καυστήρας που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος. Στην περίπτωση αλλαγής καυστήρα κεντρικής θέρμανσης πολυκατοικίας το κόστος ανέρχεται σε 12.000.
Να σημειωθεί ότι οι τεχνικοί δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου προτείνουν ατομική εγκατάσταση διότι στη περίπτωση εκδήλωσης ασυνέπειας πληρωμής από ένοικο της πολυκατοικίας η εταιρεία διακόπτει την παροχή σε όλη την πολυκατοικία.
Το ενδιαφέρον για συνδέσεις στο δίκτυο φυσικού αερίου Αττικής κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ στέλεχος της ΕΠΑ Αττικής μας έκανε σαφές ότι δεν θα δοθεί παράταση του προγράμματος άτοκης χρηματοδότης. Η αύξηση τα ζήτησης οφείλεται και στη πτώση της τιμής του φυσικού αερίου σα επίπεδα του 15%.
Να σημειωθεί ότι στο δίκτυο της ΕΠΑ Αττικής έχουν ενταχθεί 310.000 νοικοκυριά και ο εν δυνάμει χρήστες φυσικού αερίου φθάνουν σε 800.000.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης