Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες που ελπίζουν σε ένα θαύμα - Χάθηκαν δεκάδες εκατ. ευρώ από το εμπόριο

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες που ελπίζουν σε ένα θαύμα - Χάθηκαν δεκάδες εκατ. ευρώ από το εμπόριο
Ήδη το τελευταίο εξάμηνο - όσο βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές - κάθε 24 ώρες έκλειναν 59 επιχειρήσεις
Υπό το βάρος της πιο δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα μας, με κλειστές τις τράπεζες και την έλλειψη ρευστότητας να έχει γίνει θηλιά για όλους σχεδόν τους επιχειρηματικούς τομείς, ξεκινούν σήμερα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Οι έμποροι βρίκονται σε απόγνωση και ελπίζουν σε ένα θαύμα, αν και γνωρίζουν ότι τα πράγματα στην αγορά θα αργήσουν πολύ να φτιάξουν.
Ήδη από τις 29 Ιουνίου που επιβλήθηκαν τα capital controls στην Ελλάδα οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν απωλέσει τζίρο 500 εκατ. ευρώ.
Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι συνέπειες για το εμπόριο θα γίνουν σύντομα ορατές καθώς εκτιμάται ότι δεκάδες επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο και δεκάδες άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Ήδη το τελευταίο εξάμηνο που διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές κάθε 24 ώρες έκλειναν 59 επιχειρήσεις και μειωνόταν η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας.
Και αυτό, όταν την τελευταία πενταετία, σημειώθηκε πτώση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο -26,2%, στο χονδρικό -37,1% και στα αυτοκίνητα -61,9%.
Παρά τη δυσχερή και για πολλούς μη αναστρέψιμη εικόνα, οι έμποροι ελπίζουν ότι οι καταναλωτές θα κάνουν κάποια ψώνια, δίνοντας έστω και μια ελάχιστη ανάσα στην αγορά.
Σημειώνεται ότι την επόμενη Κυριακή, 19 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης