Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Kαραγεωργίου (ΣΒΑΠ) στο bankingnews: Η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας θα μοιάζει με όπλο μαζικής καταστροφής

Kαραγεωργίου (ΣΒΑΠ) στο bankingnews: Η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας θα μοιάζει με όπλο μαζικής καταστροφής
To πρόβλημα ρευστότητας βάζει φρένο στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων και των προμηθευτών
Η συμφωνία είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα ενώ η μη συμφωνία θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Με τη φράση αυτή περιγράφει τη δραματική κατάσταση της χώρας στο www.bankingnews.gr ο κ. Νίκος Καραγεωργίου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, στον οποίο να σημειωθεί συμμετέχουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας.
Ανάμεσα σε αυτές είναι η Unilever, η Procter & Gamble, η Nestle Hellas κλπ.
Ο Νίκος Καραγεωργίου υποστηρίζει ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά μπορούμε να πούμε ότι ακόμη είναι υπό έλεγχο σε ότι αφορά τις εισαγωγές.
Όλοι εργάζονται κάτω υπό δύσκολες συνθήκες διότι ο επιχειρηματικός κόσμος έχασε τον έναν και σημαντικό πυλώνα που ήταν ο τραπεζικός.
Ακόμη οι ελληνικές επιχειρήσεις έχασαν την «ομπρέλα» της ασφάλειας πιστώσεων από τους οι ευρωπαϊκούς ομίλους με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάσουν όλα τα προνομία των εγγυήσεων που τους έδινε ένα συμβόλαιο πιστώσεων.
Η επιχειρηματική κοινότητα έχει περιορισμένες επιλογές.
Η αποστολή εμβασμάτων προς το εξωτερικό απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες αφού πρέπει να λάβει έγκριση από ειδική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ. Νίκος Καραγεωργίου τονίζει ότι το πρόβλημα ρευστότητας βάζει φρένο στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων και των προμηθευτών.
Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς θεωρεί επιβεβλημένη μια συμφωνία ενώ στην περίπτωση που δεν υπάρξει το αποτέλεσμα θα μοιάζει με όπλο μαζικής καταστροφής.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης