Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εντείνονται τα προβλήματα στην αγορά - Ξεμένουν οι εταιρείες από πρώτες ύλες

Εντείνονται τα προβλήματα στην αγορά - Ξεμένουν οι εταιρείες από πρώτες ύλες
Παραγωγοί περιγράφουν στο www.bankingnews.gr με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί...
Στα όριά της βρίσκεται η ελληνική αγορά καθώς διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα τραπεζικής αργίας και οι εταιρείες έχουν αρχίσει να ξεμένουν από πρώτες ύλες.
Παραγωγοί περιγράφουν στο www.bankingnews.gr με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί καθώς πλέον είναι αδύνατη η προμήθεια πρώτων υλών (ζωοτροφές, λιπάσματα κλπ) αφού οι πολυεθνικές αρνούνται να δώσουν πίστωση, ενώ τα αποθέματα τους ελαττώνονται σταθερά.
Mεγάλο όμως είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες οι οποίoi έχουν σταματήσει να έχουν πρόσβαση σε λιπάσματα, με αποτέλεσμα να είναι άµεσος o κίνδυνος κατάρρευσης του οικοδομήματος της ελληνικής γεωργίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική γεωργική παραγωγή είναι απόλυτα εξαρτημένη από τις εισαγωγές λιπασμάτων σε ποσοστό που το 2014 έφτασε το 98%.
Επίσης σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην προμήθεια κρέατος, δεδομένου ότι η Ελλάδα εισάγει το 75% των αναγκών της σε κρέας.
Mε δεδομένα τα προβλήματα των εισαγωγών, οι ελλείψεις θα είναι τεράστιες.
Oι ασφαλίσεις πιστώσεων έχουν τερματισθεί, ενώ όσες παραγγελίες εκτελούνται, πληρώνονται από λογαριασμούς που διατηρούν ορισμένοι από τους Έλληνες εισαγωγείς στο εξωτερικό, για εμπορικούς λόγους.
Ταυτόχρονα, περιορίζονται ή τερματίζονται οι παραδόσεις κρέατος σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία στα οποία οι εισαγωγείς - έμποροι έχουν μεγάλα οικονομικά ανοίγματα και από τα οποία παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.
Εν τω μεταξύ, επάρκεια αγαθών στην αγορά διαπιστώνει τo υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το οποίο διαβεβαιώνει, τόσο τους Έλληνες πολίτες όσο και τους επισκέπτες, ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων στην αγορά και ότι οι τιμές τους παραμένουν σταθερές.
Ειδικά στα οπωροκηπευτικά, αναφέρεται ότι οι ποσότητες είναι περισσότερο από επαρκείς, διατίθενται δε σε μειωμένες τιμές. Το ίδιο ισχύει και για τα καύσιμα, οι ποσότητες των οποίων επαρκούν, ενώ δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις τιμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης