Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνάντηση του Π. Λαφαζάνη με τους εργαζόμενους σε ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση του Π. Λαφαζάνη με τους εργαζόμενους σε ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης
Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης τόσο της ΔΕΠΑ όσο και του ΔΕΣΦΑ, επισημαίνοντας τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει ενδεχόμενη πώλησή τους στην οικονομία της χώρας, στους καταναλωτές και σε θέσεις εργασίας.
Επίσης δήλωσαν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απελευθέρωση της αγοράς διανομής φυσικού αερίου, όπως προωθούνταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ότι αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές ανατιμήσεις σε βάρος των καταναλωτών.
Αναφέρθηκαν στη συνέχεια στη συνεχιζόμενη πτώση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής φτώχειας και εξέφρασαν το φόβο μήπως αυτό συνοδευτεί με απώλειες θέσεων εργασίας. Ακόμη εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στις δύο εταιρείες αν δεν περάσουν σύντομα σε καθεστώς ανάπτυξης.
Νέες δραστηριότητες και δυναμική εμπορική πολιτική θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μέρος των απωλειών. Τέλος, ζήτησαν να ανατραπεί το απαράδεκτο καθεστώς της παροχής προσωπικού στις δύο εταιρείες τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, μέσω εργολαβιών, για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών τους, γεγονός που δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
Από την πλευρά του υπουργείου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο τομέας του φυσικού αερίου και να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και σε νέα πεδία, προκειμένου να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την ανάπτυξη της χώρας.
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η ΔΕΠΑ πρέπει και θα παραμείνει υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, ενώ στον ΔΕΣΦΑ μετά και τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο στον έλεγχο του Δημοσίου.
Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ, ενώ υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα υπερασπίζεται σταθερά τα δικαιώματα των εργαζομένων και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει το καθεστώς δύο ταχυτήτων στους εργαζόμενους των δύο εταιρειών, με τη σταδιακή ενσωμάτωση στο τακτικό προσωπικό τους των εργαζομένων στους εργολάβους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης