Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναζητείται ακόμη ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ λόγω έλλειψης στελεχών και διαφωνιών - Εκρηκτικό το κλίμα στον Πειραιά

tags :
Αναζητείται ακόμη ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ λόγω έλλειψης στελεχών και διαφωνιών - Εκρηκτικό το κλίμα στον Πειραιά
Στελέχη τα οποία να προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν...
Δεν κατάφεραν να καταλήξουν την Πέμπτη 11 Ιουνίου στον αντικαταστάτη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, καθώς η χθεσινή συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τα ηνία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, αναβλήθηκε.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι παραμένει το όνομα του γενικού γραμματέα λιμένων Θανάση Χριστόπουλου, μία πρόταση όμως που φέρεται να συναντά τις αντιδράσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα.
Στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι αναζητείται πρόσωπο με βαθιά γνώση στα θέματα λιμένων και μεταφορών, αλλά η έλλειψη στελεχών τα οποία να προέρχονται από τον χώρο της αριστεράς είναι εμφανής.
Όπως είναι επίσης πολύ δύσκολο να βρεθεί ο άνθρωπος που θα θελήσει να αναλάβει να βγάλει εις πέρας τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του 51% του ΟΛΠ, θέμα για το οποίο αντιδρούν έντονα οι εργαζόμενοι του λιμανιού.
Την ίδια στιγμή την οργή των εργαζομένων έχει προκαλέσει η παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ, ως βασικού μετόχου του ΟΛΠ όπου με χθεσινή επιστολή του προέδρου του Ταμείου Στέργιου Πιτσιόρλα:
1. Ζητείται με κατηρηματικό τρόπο (χρησιμοποιείται η φράση εντέλλεσθαι) να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη των θεμάτων της προγραμματισμένης για την Παρασκευή συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ το θέμα της έγκρισης της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζόμενων στον Οργανισμό.
2. Γνωστοποιείται ότι η Γενική Συνέλευση του Σαββάτου θα ξεκινήσει αλλά θα αναβλήθεί για τις 22 Ιουνίου. Μάλιστα, ορίζεται- για πρώτη φορά- ότι δεν θα γίνει στο μέγαρο του ΟΛΠ αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με στόχο να αποτραπούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί όμως από την παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ που ζητά να μη συζητηθεί στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης ιδιωτικοποίησης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ ζητά να μην υπογραφεί σύμβαση, η οποία θα δεσμεύει τον νέο αγοραστή, ενώ αντ΄αυτού προτείνεται μια συμφωνία 4 μηνών μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης