Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Βιοχάλκο με ακίνητα, ξενοδοχείο και Εμπορικό Κέντρο - Τι κέρδισε από τη μεταφορά της στο Βέλγιο;

tags :
Η Βιοχάλκο με ακίνητα, ξενοδοχείο και Εμπορικό Κέντρο - Τι κέρδισε από τη μεταφορά της στο Βέλγιο;
Ο όμιλος Βιοχάλκο διατηρεί ακόμη τα ελληνικά χρώματα και κουβαλά πάνω του το ρίσκο της ελληνικής οικονομίας
Η μεταφορά έδρας της Viohalco SA στο Βέλγιο προκάλεσε αντιδράσεις και την ίδια στιγμή ασκήθηκε σκληρή κριτική, η οποία όμως έγινε χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ο όμιλος Βιοχάλκο διατηρεί ακόμη τα ελληνικά χρώματα και κουβαλά πάνω του το ρίσκο της ελληνικής οικονομίας διότι οι παραγωγικές μονάδες βρίσκονται στη χώρα, δεν μετακινήθηκαν.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Δημήτρης Κυριακόπουλος μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για τον όμιλο Βιοχάλκο.
Αναφέρθηκε ότι τα οφέλη από τη μεταφορά έδρας τα οποία όμως είναι μηδαμινά και οι προοπτικές δανεισμού βελτιώθηκαν μόνο για τις θυγατρικές εταιρείες που η παραγωγική τους βάση βρίσκονται εκτός Ελλάδας.
Πρόσθεσε ότι η βελτίωση των συνθηκών χρηματοδότησης για τις θυγατρικές μας εντός των συνόρων είναι συνυφασμένες με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στις «καλές» εποχές της οικονομίας της περιόδου 2004 - 2009. Το 2007 η ελληνική αγορά απορρόφησε 2,5 εκατ, τόνους χάλυβα και σήμερα η ζήτηση έχει διαμορφωθεί σε 350.000 τόνους χάλυβα.
Σήμερα όμως ο όμιλος έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό διότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να μας δώσει τα επίπεδα της δεκαετίας του 2000.
Ο κ. Κυριακόπουλος έδωσε θετικές προοπτικές σχετικά με τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου του πρώτου τριμήνου του 2015σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Το μεγάλο «όπλο» του ομίλου είναι οι επενδύσεις οι οποίες τοποθετηθούν τη Βιοχάλκο στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας.
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε επένδυση ύψους10 εκατ. ευρώ η οποία επιτρέπει την ποιοτική επεξεργασία του χάλυβα μειώνοντας το χρόνο της παραγωγικής διαδικασίας όπως και το ενεργειακό κόστος.
Η Viohalco είναι εταιρία holding με συμμετοχές σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας αλουμινίου, χαλκού καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα, καθώς επίσης και στον κλάδο της ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.
Στον τομέα των ακινήτων η Noval Α.Ε. έχει αναλάβει την αξιοποίησή τους που έχει στην κατοχή της η Viohalco και οι εταιρίες της.
Η Viohalco και οι εταιρίες της αναπτύσσουν σημαντικό χαρτοφυλάκιο εμπορικών και βιομηχανικών ακινήτων σε διεθνές επίπεδο. Τα πιο σημαντικά ακίνητα που αξιοποιούνται ή αξιοποιήθηκαν βρίσκονται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χώρους γραφείων, εμπορικά κέντρα, καθώς και βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες.
Σε ένα μήνα θα ανοίξει τις πύλες τους στο κοινό το Εμπορικό Κέντρο Κορίνθου, το οποίο φιλοξενεί μεγάλα εμπορικά καταστήματα σε μα έκταση 16.000 τ.μ.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.
Έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε αναζήτηση management.
Ο κύκλος εργασιών της Βιοχάλκο διαμορφώθηκε σε 2,943 δισ ευρώ ενισχυμένος κατά 2% το 2103 σε σχέση με το 2014.
Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 120 εκατ. ευρώ έναντι 4 εκατ. το 2013.
Οι ζημιές προ φόρων έφθασαν τα 90 εκατ. ευρώ.
Το ύψος του δανεισμού φθάνει τα 1,4 δισ ευρώ από 1,27 δισ ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης