Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι συγχώνευσης Βιοχάλκο – Σιδενόρ – Στις ΓΣ του Ιουλίου οι εγκρίσεις από τους μετόχους

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι συγχώνευσης Βιοχάλκο – Σιδενόρ – Στις ΓΣ του Ιουλίου οι εγκρίσεις από τους μετόχους
Οι μέτοχοι της Σιδενόρ να ανταλλάξουν 2,28000002656172 μετοχές με μία νέα μετοχή της Viohalco
Με τη σχέση 2,28/1 θα προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσης μεταξύ Βιοχάλκο και Σιδενόρ, σύμφωνα με το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχώνευσης που ανακοινώθηκε σήμερα.
Δηλαδή προτείνεται οι μέτοχοι της Σιδενόρ να ανταλλάξουν 2,28000002656172 μετοχές της Σιδενόρ Συμμετοχών με μία νέα μετοχή της Viohalco, ενώ οι μέτοχοι της Viohalco θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών.
Η ελεγκτική εταιρεία VMB Bedrijfsrevisoren CVBA έχει διοριστεί ως κοινός εμπειρογνώμονας από τον πρόεδρο του γαλλόφωνου Εμποροδικείου Βρυξελλών κατόπιν κοινής αίτησης της Viohalco και της Σιδενόρ Συμμετοχών, για την εκπόνηση της έκθεσης που απαιτείται από το άρθρο 772/9 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών και το άρθρο 6 του ελληνικού νόμου 3777/2009.

Αναλυτικά το σχέδιο:

Η βελγική εταιρία Viohalco S.A. (εφεξής Viohalco) ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της από 29 Απριλίου 2015 ανακοίνωσης των εταιριών Viohalco και Σιδενόρ Εταιρία Συμμετοχών, Ανώνυμη Εταιρία (εφεξής Σιδενόρ Συμμετοχών), όσον αφορά στη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση της Σιδενόρ Συμμετοχών από τη Viohalco, οι δύο εταιρίες οριστικοποίησαν σήμερα το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχωνεύσεως που καθορίζει τους όρους της συγχώνευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 772/6 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών και του Ελληνικού Νόμου 3777/2009, με τις οποίες εφαρμόστηκε η οδηγία 2005/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Οκτωβρίου 2005, για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών.
Το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχωνεύσεως καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές καταστάσεις της Viohalco και της Σιδενόρ Συμμετοχών της 31ης Δεκεμβρίου 2014.
Σύμφωνα με το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχωνεύσεως η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών προσδιορίστηκε σε 2,28000002656172:1.
Δηλαδή προτείνεται οι μέτοχοι της Σιδενόρ Συμμετοχών να ανταλλάξουν 2,28000002656172 μετοχές της Σιδενόρ Συμμετοχών με μία (1) νέα μετοχή της Viohalco ενώ οι μέτοχοι της Viohalco θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών.
Η ελεγκτική εταιρεία VMB BEDRIJFSREVISOREN CVBA έχει διοριστεί ως κοινός εμπειρογνώμονας από τον Πρόεδρο του γαλλόφωνου Εμποροδικείου Βρυξελλών κατόπιν κοινής αιτήσεως της Viohalco και της Σιδενόρ Συμμετοχών, για τη εκπόνηση της εκθέσεως που απαιτείται από το άρθρο 772/9 του Βελγικού Κώδικα Εταιρειών και του άρθρου 6 του Ελληνικού Νόμου 3777/2009.
Η διασυνοριακή συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιρειών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο 2015.
Το κοινό σχέδιο διασυνοριακής συγχωνεύσεως θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και των δύο εταιριών. Θα κατατεθεί επίσης στο μητρώο του γαλλόφωνου Εμποροδικείου Βρυξελλών και θα δημοσιευτεί στη Βελγική Εφημερίδα της Κυβέρνησης έξι εβδομάδες πριν από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων που θα αποφασίσουν σχετικά με τη σχεδιαζόμενη διασυνοριακή συγχώνευση, σύμφωνα με το άρθρο 772/7 του Βελγικού Κώδικα Εταιριών.
Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ελληνικού Νόμου 3777/2009, το κοινό σχέδιο της διασυνοριακής συγχώνευσης θα κατατεθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού στην Ελλάδα, τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την απόφαση επί της προτεινόμενης διασυνοριακής συγχωνεύσεως από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Σιδενόρ Συμμετοχών και αυτή η κατάθεση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης