Επιχειρήσεις

Σωληνουργεία Κορίνθου στο bankingnews: Υπάρχει Plan B για έξοδο από το ευρώ... αλλά δεν θα χρειαστεί!

Σωληνουργεία Κορίνθου στο bankingnews: Υπάρχει Plan B για έξοδο από το ευρώ... αλλά δεν θα χρειαστεί!
Νέα παραγωγή σωλήνων 400.000 τόνων για υποθαλάσσια κοιτάσματα - Το 94% της παραγωγής πηγαίνει στις αγορές του εξωτερικού. 
«Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει Plan B για το ακραίο σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν νομίζω όμως ότι θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο.»
Την απάντηση αυτή έδωσε ο γενικός διευθυντής κ. Απόστολος Παπαπαβασιλείου σε ερώτηση του bankingnews, ο οποίος πρόσθεσε ότι το Plan B το συζητήσαμε με αμερικανούς πελάτες μας και το αποδέχθηκαν.
Ο κ. Παπαβασιλείου επανέλαβε όμως ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές και δεν θα χρειαστεί να πάμε στο Plan B.
Οι προοπτικές της αγοράς και τα σχέδια της εισηγμένης εταιρείας Σωληνουργεία Κορίνθου παρουσιάστηκαν στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.
Η ελληνική εταιρεία παραγωγής σωλήνων υψηλής ποιότητας είναι σε θέση να κερδίζει παραγγελίες έναντι ισχυρών ξένων ομίλων όπως είναι οι Γερμανοί , οι Ιάπωνες και Κορεάτες .
Η Σωληνουργεία Κορίνθου θα εντάξει στην παραγωγική της διαδικασία νέο προϊόν. Πρόκειται για σωλήνες υποθαλάσσιες μεταφοράς (LSAW) και παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας θα φθάνει τους 400.000 τόνους.
Η επένδυση αυτή βάζει την ελληνική εταιρεία σε μία νέα κατηγορία προϊόντων και συγκεκριμένα στη αγορά μεταφοράς υποθαλάσσιων κοιτασμάτων.
Τα κοιτάσματα που ανακαλύφθηκαν στην Κύπρο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με την ανακάλυψη του κοιτάσματος Λεβιάθαν.
H Σωληνουργεία Κορίνθου εξασφάλισε συμβόλαια από αμερικανικές εταιρείες για την παραγωγή 163.000 τόνων δίνοντας τζίρο 200 εκατ. ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει στρέψει το ενδιαφέρον στην ενέργεια και κυρίως στα επενδυτικά σχέδια που διαμορφώνονται για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζαν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Αζέρικο φυσικό αέριο είναι ο ισχυρός ανταγωνιστής του ρωσικού φυσικού αερίου αφού δίνει το δικαίωμα στην Ε.Ε. να έχει πρόσβαση σε δύο αγορές. Ο κερδισμένος από την ακύρωση του αγωγιού South Stream είναι η Τουρκία που αποδέχθηκε να κατασκευαστεί τερματικός σταθμός καθώς επιτρέπει τη διέλευση του αγωγού TANAP , ο οποίος στη συνέχεια ονομάζεται TAP περνώντας από την Ελλάδα την Αλβανία και υποθαλάσσια θα φθάσει στην Ιταλία.
Η αγορά ενέργειας έχει project εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια.
Η εισηγμένη εταιρεία στο Χ Α. δραστηριοποιείται σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και το 94% της παραγωγής κατευθύνεται στις διεθνείς αγορές.
Το 77% των πωλήσεων πηγαίνει στα πιο ισχυρά ονόματα πετρελαϊκών εταιρειών το 14% κατευθύνεται σε εταιρείες που αναλαμβάνουν να προμηθεύσουν άλλες εταιρείες και μόλις το 9% δίνεται σε traders. To 40% της παραγωγής κατευθύνεται στις ΗΠΑ, το 34% στην Ευρώπη και το υπόλοιπο 26% μοιράζεται στην Ασία στη Βόρεια Αφρική και ένα μικρό ποσοστό 6% διοχετεύεται στην ελληνική αγορά.
Ο όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου το 2014 παρουσίασε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 188,2 εκ. ευρώ έναντι 165,4 εκ. ευρώ της χρήση 2013, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 13,8%, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 5,6 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 6,1 εκ. ευρώ το 2013.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@ bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης