Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έκλεισε το deal στις ιχθυοκαλλιέργειες - Στον έλεγχο της Σελόντα περνά η Δίας

Έκλεισε το deal στις ιχθυοκαλλιέργειες - Στον έλεγχο της Σελόντα περνά η Δίας
Στόχος η δημιουργία μιας κοινής εταιρείας με την συμμετοχή Σελόντα, Δία και Νηρέα
Στον έλεγχο της Σελόντα πέρασε η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, όπως είχε αποκαλύψει το www.bankingnews.gr στις 31/3.
Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του ενεργητικού και μέρους του παθητικού της Δίας στη Σελόντα καθώς και διαγραφή οφειλών της πρώτης πάνω από 110 εκατ. ευρώ.
Με την οριστικοποίηση του τί μέλλει γενέσθαι με τη Δίας, η αναδιάρθρωση του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών μπαίνει πλέον στην τελική φάση, η οποία σύμφωνα με στελέχη της αγοράς περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας κοινή εταιρείας, κάτω από την "ομπρέλα" της οποίας θα βρίσκονται οι τρεις εταιρείες του κλάδου: Σελόντα, Νηρέας και Δίας. 
Στόχος η νέα αυτή εταιρεία να περάσει σε στρατηγικό επενδυτή και να εισαχθεί εκ νέου στο Χρηματιστήριο.
Πάντως μπορεί οι εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών να πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών, ωστόσο τα βασικά στελέχη τους εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη στο «τιμόνι», λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις, γεγονός που δεν σχολιάζεται ιδιαίτερα θετικά από κύκλους της αγοράς.
Ως εκ τούτου, μπορεί οι τράπεζες να έχουν γίνει οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών του κλάδου, όπως στη Σελόντα και τον Νηρέα, το management όμως παραμένει ακόμη σε παλαιά στελέχη των Ομίλων, τα οποία τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν τοποθετήσει, προκειμένου να τρέξουν το μαγαζί.
Έτσι στην περίπτωση της Σελόντα, από τις τράπεζες έχει οριστεί ως διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Ανδριανόπουλος, επί 20 χρόνια διευθυντής του ομίλου, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και ο πρώην βασικός μέτοχος Γιάννης Στεφανής.
Επίσης στον Νηρέα διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Αντώνης Χαχλάκης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο, ενώ ο βασικός μέτοχος Αριστείδης Μπελλές θα μετέχει στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης