Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον έλεγχο της Σελόντα περνά ο Δίας - Γιατί παραμένουν οι πρώην βασικοί μέτοχοι στο τιμόνι των εταιρειών

Στον έλεγχο της Σελόντα περνά ο Δίας - Γιατί παραμένουν οι πρώην βασικοί μέτοχοι στο τιμόνι των εταιρειών
Οι πρώην μεγαλομέτοχοι των ιχθυοκαλλιεργειών συνεχίζουν να ασκούν το management
Στον έλεγχο της Σελόντα οδηγείται η Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, όπως είχε αποκαλύψει το www.bankingnews.gr από τις 31 Mαρτίου.
Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση μέρους των παγίων της Δίας στη Σελόντα.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα σε ανακοίνωση της η Σελόντα ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Σε συζητήσεις με τη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Β.Ε.Ε και τους πιστωτές της βρίσκεται η Σελόντα, αναφορικά με με τα σχέδια αναδιάρθρωσης του χρέους και εξυγίανσης της Δίας, χωρίς όμως αυτές οι συζητήσεις να έχουν οριστικοποιηθεί".
Με την οριστικοποίηση του τί μέλλει γενέσθαι με τη Δίας, η αναδιάρθρωση του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών μπαίνει πλέον στην τελική φάση, με τις εταιρείες να έχουν περάσει πλέον στα χέρια των τραπεζών.
Η αρχή έγινε με τη Σελόντα, καθώς οι τράπεζες τον περασμένο Σεπτέμβριο απέκτησαν το 82% της εταιρείας και διέγραψαν δάνεια 50 εκατ. ευρώ, ενώ σειρά πήρε και ο Νηρέας όπου κουρεύονται δάνεια 58,6 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες αποκτούν το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Πάντως μπορεί οι εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών να πέρασαν στον έλεγχο των τραπεζών, ωστόσο τα βασικά στελέχη τους εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη στο «τιμόνι», λαμβάνοντας κρίσιμες αποφάσεις, γεγονός που δεν σχολιάζεται ιδιαίτερα θετικά από κύκλους της αγοράς.
Ως εκ τούτου, μπορεί οι τράπεζες να έχουν γίνει οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών του κλάδου, όπως στη Σελόντα και τον Νηρέα, το management όμως παραμένει ακόμη σε παλαιά στελέχη των Ομίλων, τα οποία τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν τοποθετήσει, προκειμένου να τρέξουν το μαγαζί.
Έτσι στην περίπτωση της Σελόντα, από τις τράπεζες έχει οριστεί ως διευθύνων σύμβουλος ο Γιάννης Ανδριανόπουλος, επί 20 χρόνια διευθυντής του ομίλου, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει και ο πρώην βασικός μέτοχος Γιάννης Στεφανής.
Επίσης στον Νηρέα διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Αντώνης Χαχλάκης, μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο, ενώ ο βασικός μέτοχος Αριστείδης Μπελλές θα μετέχει στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης