Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελεύθερος ο Λ. Μπόμπολας της κατασκευαστικής «Άκτωρ» - Κατέβαλε 1,8 εκ. ευρώ στο δημόσιο - Τι απαντά ο ίδιος

Ελεύθερος ο Λ. Μπόμπολας της κατασκευαστικής «Άκτωρ» - Κατέβαλε 1,8 εκ. ευρώ στο δημόσιο - Τι απαντά ο ίδιος
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» του ομίλου Ελλάκτωρ
(upd3)Ελεύθερος αφέθηκε ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος συνελήφθη το πρωί για υπόθεση της λίστας Lagarde, καθώς κατέβαλε στο δημόσιο ποσό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. 
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι o επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας «Άκτωρ» του ομίλου Ελλάκτωρ και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφόρου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οι αρχές έχουν καταλογίσει στον κ. Μπόμπολα το ποσό των 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές.
Ο κ. Μπόμπολας είχε κληθεί να καταβάλει 2 εκατ. ευρώ μετά από ελέγχους, τα οποία ωστόσο δεν κατέβαλε.
Η κυβέρνηση φαίνεται να αφήνει πίσω της την αδράνεια των τελευταίων εβδομάδων, προχωρώντας σε κινήσεις εντυπωσιασμού με πολλαπλούς αποδέκτες.
Με τη σύλληψη του Λ. Μπόμπολα, η οποία έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, εξυπηρετεί δύο βασικούς στόχους:
Πρώτον, να δώσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι μπορεί να τα βάλει με τους ολιγάρχες.
Ότι μπορεί να μείνει πιστή στη δέσμευσή της ότι θα πατάξει τη διαφθορά και θα αποκαθηλώσει την ελίτ που χρόνια μονοπωλούσε τα έργα και τους πόρους του ελληνικού κράτους.
Ότι είναι απαλλαγμένη από τα συμφέροντα που δεν άφηναν τις προηγούμενες κυβερνήσεις να εφαρμόσουν πολιτικές που ήταν προς το συμφέρον του λαού.
Και όλα αυτά την ώρα που οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η κοινωνία δυσφορεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης (βλ. Metrisis) και ότι η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μειώνεται σταδιακά.
Δεύτερον, η κυβέρνηση θέλει να δώσει κι ένα μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι ζητούν μετ’ επιτάσεως εξυγίανση του πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Στον απόηχο της έντονης δυσαρέσκειας που εκφράζεται με κάθε τρόπο, τόσο από την Ευρώπη όσο και τις ΗΠΑ, προς την ελληνική κυβέρνηση, το Μαξίμου θέλει να δώσει το μήνυμα ότι η πολιτική πρέπει να αλλάξει, προς την κατεύθυνση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Άλλωστε, η σύλληψη του Λ. Μπόμπολα, για τη λίστα Λαγκάρντ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, σε μια χρονική στιγμή που τα περισσότερα μέτρα στη λίστα… μεταρρυθμίσεων αφορούν στην πάταξη κατεύθυνση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει το άσχημο κλίμα που δημιούργησαν οι χειρισμοί της προσφέροντας… θέαμα εντός και εκτός συνόρων.
Εάν ούτε και σ’ αυτήν την περίπτωση καταφέρει αλλαγή κλίματος, τότε το μέλλον της και το μέλλον της χώρας θα γραφτεί με μελανά χρώματα…


Η ανακοίνωση του Λ. Μπόμπολα
Την εκδοχή του για τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί «δίνει» ο Λεωνίδας Μπόμπολας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Άκτωρ».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Λ. Μπόμπολας υπογραμμίζει πως «με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης».
«Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυση της. Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Απριλίου - 11:29)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης