Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έκτακτη σύσκεψη ΤΑΙΠΕΔ, Jermyn Real Εstate και Εθνικής για τον Αστέρα - Καταρτίζεται το σχέδιο αξιοποίησης

Έκτακτη σύσκεψη ΤΑΙΠΕΔ, Jermyn Real Εstate και Εθνικής για τον Αστέρα - Καταρτίζεται το σχέδιο αξιοποίησης
Πρόθεση των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου διαγωνισμού που θα περιπλέξει ακόμη τα πράγματα και θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις
Κρίσιμη σύσκεψη για την αξιοποίηση του Αστέρα πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ, του fund Jermyn Street Real Estate IV και εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας.
Οι εμπλεκόμενες πλευρές εξετάζουν το σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα και επιμένουν να αναζητούν λύση, άμεσα, χωρίς τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.
Όπως έχει ήδη αναφέρει από τις 8 Απριλίου το www.bankingnews.gr, πρόθεση των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να προχωρήσει η επένδυση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου διαγωνισμού που θα περιπλέξει ακόμη τα πράγματα και θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τίθεται το ύψος του τιμήματος (ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ), για το οποίο δεν θα ζητηθεί η τροποποίησή του, καθώς και ο αριθμός των μεζονετών που θα κατασκευαστούν στην έκταση, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τις 15 (και όχι τις 100 που εκ των υστέρων είχε ανακοινωθεί).
Να σημειωθεί ότι το θέμα των κατοικιών ήταν αυτό που προκάλεσε την εμπλοκή από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, στην απόφασή τους οι δικαστές αποφάνθηκαν πως «η προσθήκη της χρήσης κατοικίας στις νυν επιτρεπόμενες χρήσεις τουρισμού - αναψυχής και των συνοδευτικών τους χρήσεων στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ, η οποία περιλαμβάνεται στη χερσόνησο του Μικρού Καβουριού - και μάλιστα με τη δημιουργία ή την ανέγερση μεγάλου αριθμού κατοικιών ύψους 7,5 μ. σε δομημένες αλλά και αδόμητες επιφάνειες της χερσονήσου - συνιστά επιβάρυνση των ήδη επιτρεπομένων χρήσεων και μετατρέπει στο διηνεκές την ευαίσθητη περιοχή της χερσονήσου σε οικιστική περιοχή με μικτές χρήσεις, προεχόντως κατοικίας, εν όψει και του συνολικού αριθμού των κατοικιών (έως 100) και δευτερευόντως, τουρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης