Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός για τον Αστέρα - Μετά το Πάσχα η λύση από το ΤΑΙΠΕΔ

Ξεμπλοκάρει ο διαγωνισμός για τον Αστέρα - Μετά το Πάσχα η λύση από το ΤΑΙΠΕΔ
Αμετάβλητο θα παραμείνει το τίμημα των 400 εκατ. ευρώ
Μετά το Πάσχα αναμένεται να συμφωνηθεί το νέο σχέδιο αξιοποίησης του Αστέρα, μεταξύ της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και του fund Jermyn Street Real Estate IV (πλειοψηφικό πακέτο κατέχουν κρατικές εταιρείες του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ και με μικρότερο ποσοστό η τουρκική Dogus). 
Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να προχωρήσει η επένδυση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου διαγωνισμού που θα περιπλέξει ακόμη τα πράγματα και θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να τεθεί το ύψος του τιμήματος (ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ), για το οποίο δεν θα ζητηθεί η τροποποίησή του, καθώς και ο αριθμός των μεζονετών που θα κατασκευαστούν στην έκταση, ο οποίος δεν θα ξεπερνά τις 15 (και όχι τις 100 που εκ των υστέρων είχε ανακοινωθεί).
Να σημειωθεί ότι το θέμα των κατοικιών ήταν αυτό που προκάλεσε την εμπλοκή από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, στην απόφασή τους οι δικαστές αποφάνθηκαν πως «η προσθήκη της χρήσης κατοικίας στις νυν επιτρεπόμενες χρήσεις τουρισμού - αναψυχής και των συνοδευτικών τους χρήσεων στη ζώνη Ι του ΕΣΧΑΔΑ, η οποία περιλαμβάνεται στη χερσόνησο του Μικρού Καβουριού - και μάλιστα με τη δημιουργία ή την ανέγερση μεγάλου αριθμού κατοικιών ύψους 7,5 μ. σε δομημένες αλλά και αδόμητες επιφάνειες της χερσονήσου - συνιστά επιβάρυνση των ήδη επιτρεπομένων χρήσεων και μετατρέπει στο διηνεκές την ευαίσθητη περιοχή της χερσονήσου σε οικιστική περιοχή με μικτές χρήσεις, προεχόντως κατοικίας, εν όψει και του συνολικού αριθμού των κατοικιών (έως 100), και δευτερευόντως, τουρισμού».

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης