Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το ρωσικό ρούβλι δίνει σημαντική ώθηση στη μετοχή της Coca Cola HBC - Νέα υψηλά 4μήνου για τη μετοχή

tags :
Το ρωσικό ρούβλι δίνει σημαντική ώθηση στη μετοχή της Coca Cola HBC - Νέα υψηλά 4μήνου για τη μετοχή
H σημαντική βελτίωση της ισοτιμίας του ρουβλίου έναντι του ευρώ έδωσε ισχυρή ώθηση σήμερα στη μετοχή της Coca Cola HBC οδηγώντας σε νέα υψηλά 4μήνου!
(upd) H σημαντική βελτίωση της ισοτιμίας του ρωσικού νομίσματος, του ρουβλίου έναντι του ευρώ όλο το τελευταίο διάστημα αλλά και το τελευταίο 24ωρο όπου έχει «πάρει» ένα επιπλέον 3%, είναι η αιτία που έδωσε ισχυρή ώθηση σήμερα στη μετοχή της Coca Cola HBC.
O τίτλος της Coca Cola HBC σήμερα έκλεισε στα 18,40 ευρώ με ισχυρή άνοδο 7,35% και κεφαλαιοποίηση 6,76 δισ. ευρώ, κατά 2,7 δισ. ευρώ υψηλότερα από την αποτίμηση του δεύτερου στις αποτιμήσεις ΟΤΕ!
Μάλιστα, ο τίτλος της Coca Cola HBC σήμερα επανήλθε πάνω από τα 18 ευρώ για πρώτη φορά από τις 5 Δεκεμβρίου του 2014, βρίσκεται δηλαδή σε υψηλά 4μήνου.
Θυμίζουμε ότι η μετοχή της Coca Cola HBC είχε δεχτεί ισχυρό πλήγμα τους προηγούμενους μήνες, ακριβώς λόγω της μεγάλης υποτίμησης του ρωσικού νομίσματος. Ο όμιλος έχει ισχυρότατη παρουσία στη ρωσική αγορά, με εργοστάσια παραγωγής ενώ σημαντική είναι και η κατανάλωση στην ίδια αγορά.
Κατά τα λοιπά, σήμερα, για πρώτη φορά μέσα στο 2015, η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε στα 60 ρούβλια! Οι μειωμένες ανησυχίες σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και το φρένο στην πτώση των τιμών του πετρελαίου προσφέρουν… ανάσες στη Ρωσία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Οι επενδυτές λαμβάνουν εκ νέου θέσεις στη ρωσική αγορά και τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος γίνονται αντιληπτά τόσο σε μετοχές, νομίσματα και δημόσιο χρέος.
Το ρούβλι διασφαλίζει την άνοδό του, μετά το βίαιο πτωτικό σπιράλ που καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, εν μέσω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Σήμερα, Τρίτη, η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε στα 60 ρούβλια για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο, επίπεδο που έρχεται σε αντίθεση με τα 100 ρούβλια που είχε φθάσει μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες τον Δεκέμβριο του 2014.

Πρώτη ενημέρωση 16:39

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης