Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ύφεση… απογείωσε την Πλαίσιο - Στα 25,8 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη το 2014 - Το μυστικό της επιτυχίας!

Η ύφεση… απογείωσε την Πλαίσιο - Στα 25,8 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη το 2014 - Το μυστικό της επιτυχίας!
Ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος αποκάλυψε ότι ένα μέρος των χρημάτων είναι σε τράπεζες του εξωτερικού λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες
«Περιμένουμε τις εξελίξεις η στρατηγική μας είναι συγκρατημένη»
Με τη δήλωση αυτή άρχισε την παρουσίαση της εταιρείας Πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος στην εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.
Η «Πλαίσιο» …απογειώθηκε στα χρόνια της ύφεσης ενώ οι ανταγωνιστές δέχονταν το ένα πλήγμα μετά το άλλο καταγράφοντας ζημιές από 40 έως 200 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την επιτυχή πορεία που είχαν στην αγορά τα δικά τους προϊόντα όπως τα PC με την επωνυμία TURBOX , goamby , a-connect atwork και sehtio.
H επιτυχία των tablets TURBO-X ήταν εντυπωσιακή καθώς βρέθηκε στη πρώτη θέση με βάση τις πωλήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό το 2014.
Οι τηλεοράσεις έτρεξαν με υψηλές ταχύτητες σημειώνοντας τριψήφια ποσοστά ανάπτυξης.
Οι TV TURBO-X βρέθηκαν στην τρίτη θέση των πωλήσεων κλείνοντας την απόσταση από τα «μεγαθήρια» της παγκόσμιας τεχνολογίας.
Τα ίδια χαρακτηριστικά ανάπτυξης καταγράφτηκε και στα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας τα οποία και αυτά με τη σειρά ανταγωνίζονται επάξια τις μεγάλες πολυεθνικές φίρμες.
Ο κ. Γεράρδος αναφέρθηκε στην κατηγορία των σχολικών ειδών.
Η επιλογή αυτή έφερε στα καταστήματα Πλαίσιο επιπλέον 200.000 οικογένειες οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως νέοι πελάτες.
Παραπάνω από ένα στα δύο προϊόντα που αγοράζεται από το Πλαίσιο ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακών προϊόντων.
Πιο συγκεκριμένα το 55% των πωλήσεων ή 164,6 εκατ. ευρώ προήλθαν από την αυτή την κατηγορία το 2014. Η τηλεφωνία με ποσοστό 12% ή 36,6 εκατ. ευρώ και με ποσοστό 32% τα είδη γραφείου με 94,4 εκατ ευρώ.
Ο συνολικός τζίρος «άγγιξε» τα 300 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λειτουργικά κέρδη της Πλαίσιο αυξήθηκαν 100% την περίοδο της κρίσης.
Πέρυσι ανήλθαν στα 25,8 εκατ. ευρώ έναντι 13,1 εκατ. ευρώ το 2008 και με ετήσιο τζίρο στα 412 εκατ. ευρώ.
Το επόμενο εντυπωσιακό στοιχείο της εταιρείας Πλαίσιο είναι ο μικρός δανεισμός , οποίος διαμορφώθηκε στα 10 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 , από 29,8 εκατ . το 2008.
Τα ίδια κεφάλαια της από τα 49,4 εκατ. ευρώ το 2008 ανήλθαν σε 88,5 εκατ. το 2014.
Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 45,1 εκατ. ευρώ το 2014 από 8,6 εκατ. ευρώ το 2008.
Ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος αποκάλυψε ότι ένα μέρος των χρημάτων είναι σε τράπεζες του εξωτερικού λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.
Ο αντιπρόεδρος της Πλαίσιο ανέφερε ότι οι συναλλαγές με το εξωτερικό δεν έχουν μεταβληθεί και συνεχίζεται η τακτική των προηγούμενων μηνών που έλεγε ότι το 30% των χρημάτων δίνεται ως προκαταβολή με την παραγγελία των προϊόντων και με την παράδοση γίνεται η εξόφληση.
Τόνισε ότι η άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ επηρεάζει τις τελικές τιμές του προϊόντος , οι οποίες πλέον διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα καθώς οι διαμεσολαβητές προσπαθούν να διατηρήσουν τα δικά τους περιθώρια κέρδους.
Όμως η Πλαίσιο ειδικά με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας διαπραγματεύεται με έναν συνομιλητή με αποτέλεσμα η τελική τιμή του προϊόντος να διαμορφώνεται αρκετά χαμηλά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Ο κ. Γεράρδος στο περιθώριο της παρουσίασης άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που η ελληνική οικονομία παραμείνει σε ύφεση και φέτος η κατάσταση θα γίνει πιο άγρια για τον ανταγωνισμό , ο οποίος καταγράφει ζημιές.
Τέλος να σημειωθεί ότι η διοίκηση έχει ανακοινώσει την επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση που πέρασε και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης