Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα εξαγορά από την ΑΒ Βασιλόπουλος - Συνεχίζεται η επέκταση των αλυσίδων στα νησιά

Νέα εξαγορά από την ΑΒ Βασιλόπουλος - Συνεχίζεται η επέκταση των αλυσίδων στα νησιά
H ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2013 μέχρι και σήμερα έχει προχωρήσει σε εξαγορές περί των 16 καταστημάτων
Μετά την εξαγορά νέων καταστημάτων από την βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης στη Χίο (απέκτησε την εταιρεία Λεβίδης), μία άλλη μεγάλη αλυσίδα προσανατολίζεται στην απόκτηση νέων σημείων πώλησης στο νησί.
Πρόκειται για την ΑΒ Βασιλόπουλος, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της αλυσίδας Key Food, η οποία διατηρεί 4 καταστήματα στη Χίο.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ τα σουπερμάρκετ Key Food το 2013 είχαν τζίρο 14,2 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημιές 120 χιλ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2013 μέχρι και σήμερα έχει προχωρήσει σε εξαγορές περί των 16 καταστημάτων από τις αλυσίδες Μπαλάσκας, Βασιλειάδης, Ποδαράκης, Καραγεώργος, Αρβανιτίδης, Welcome και Εxtra Πρώτα, συνολικού εκτιμώμενου τζίρου περί τα 50 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερη έμφαση στην παρούσα φάση δίνει η αλυσίδα στον επανασχεδιασμό των προϊόντων της ιδιωτικής ετικέτας της.
Πρόκειται για ένα project, το οποίο θα διαρκέσει τρία έτη (2015 – 2017) και θα συμπεριλάβει όλες τις υποκατηγορίες των ιδιωτικών σημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος (ΑΒ Κλασικά, τα AB Bio και Care).
Το κόστος της σχετικής επένδυσης ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.
Ο λόγος πάντως που οι αλυσίδες σουπερμάρκετ στρέφουν την προσοχή τους σε τουριστικές περιοχές είναι ο τζίρος, καθώς στην Αττική έχει μειωθεί δραματικά (κατά 40% από το 2008), ενώ στην επαρχία και ιδιαίτερα στα νησιά, όπου καταγράφεται μεγάλη τουριστική κίνηση, αυξάνεται.
Ειδικότερα, μόνο πέρυσι ο τζίρος των σουπερμάρκετ που έχουν έδρα στην Αττική, αρκετές εκ των οποίων έχουν και πανελλαδική εμβέλεια, μειώθηκε 2,2% υποχωρώντας στα 5,46 δισ. ευρώ, όταν οι αλυσίδες με έδρα την επαρχία «είδαν» τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά 1,5% και ο τζίρος τους να ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης