Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στενεύει ο κλοιός στις χαλυβουργίες - Ποια δεν πληρώνει τους εργαζομένους... επικαλούμενη τον ΣΥΡΙΖΑ!

Στενεύει ο κλοιός στις χαλυβουργίες - Ποια δεν πληρώνει τους εργαζομένους... επικαλούμενη τον ΣΥΡΙΖΑ!
Τι απαντά το Σωματείο Εργαζομένων στη Χαλυβουργική
(upd)Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι.
Η διοίκηση του Ομίλου επικαλείται ότι η μη καταβολή μισθοδοσίας οφείλεται στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στο γεγονός ότι η αγορά έχει "στραγγίξει από ρευστό".
Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (ως αντιπολίτευση) είχε πρωτοστατήσει ενάντια στη διαθεσιμότητα των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, πριν από περίπου έναν χρόνο, ενώ είχε ασκήσει και σκληρή κριτική απέναντι στην τακτική της διοίκησης του Ομίλου.
Την ίδια στιγμή, σε νέες μειώσεις μισθών των εργαζομένων προχωρά η Χαλυβουργία Ελλάδος.
Στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που αφορά στους εργαζόμενους στις μονάδες του Ν. Μαγνησίας προβλέπεται ότι οι μισθοί θα είναι μειωμένοι κατά 12% από 1/2/2015 έως 30/4/2015.
Οι νέες μειώσεις αποφασίστηκαν καθώς δεν διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον καμία πιθανότητα αντιστροφής της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία.
Όπως αναφέρεται στην επιχιερησιακή σύμβαση, από το 2009 μέχρι το 2013 έχουν προκύψει ζημιές για την εταιρεία, οι οποίες αθροιστικά υπερβαίνουν τα 160 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα για το 2014, οι ζημιές για τη Χαλυβουργία Ελλάδος διευρύνθηκαν περαιτέρω, γεγονός που θα αποτυπωθεί κατά την έκδοση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2014, ενώ τα σημάδια της ζήτησης των τελευταίων μηνών συνεχίζουν να είναι αποθαρρυντικά.
Οπως σημειώνεται, «κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη σύναψη των προηγούμενων συμβάσεων δεν έχουν προκύψει οι συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν να εκτιμηθούν διαφορετικά τα δεδομένα της αγοράς (οικοδομική δραστηριότητα, μείωση κόστους ενέργειας για τη βιομηχανία κ.λπ.), με συνέπεια να μη διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον πιθανότητα αναστροφής της τραγικής κατάστασης της εταιρείας, ώστε να μην αποκλείεται να περιοριστούν περαιτέρω οι δραστηριότητές της».
Τέλος, σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Hellenic Steel η οποία έχει μπει σε εκκαθάριση από τον Νοέμβριο του 2014 και το εργοστάσιο ουσιαστικά να παραμένει κλειστό από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί υποψήφιος επενδυτής, ενώ στους εργαζομένους έχει δοθεί το σύνολο των αδειών τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.
Από τις 9 Φεβρουαρίου μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι και τις 13 Απριλίου, ενώ παράλληλα η διοίκηση του εργοστασίου προειδοποίησε και για απολύσεις χωρίς να έχει αποφασιστεί ο ακριβής αριθμός.

Τι απαντά το Σωματείο Εργαζομένων Χαλυβουργικής
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα μέσα από το ηλεκτρονικό site www.banking news.gr πως ‘κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων της χαλυβουργικής οι οποίοι μένουν απλήρωτοι’.
Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και ακρίβειας θα θέλαμε να ενημερώσουμε την αρθογράφο και το κοινό του www.banking news.gr πως μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική Α.Ε πληρωνόντουσαν πιο νωρίς από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες [29-30-31 κάθε μήνα] και πως αυτή την φορά [εξόφληση Ιανουαρίου] ίσως και να εξαντληθούν τα χρονικά όρια.
Επίσης θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε πως οι εργαζόμενοι στην Χαλυβουργική από το 1982 εκπροσωπούνται μέσα από το Σωματείο τους ένα Σωματείο Ισχυρό-Υπεύθυνο και Δυναμικό.
Θα παρακαλούσαμε την επόμενη φορά να υπάρχει πρώτα επικοινωνία και διασταύρωση πληροφοριών.
Τέτοιες εποχές δημοσιεύματα σαν αυτά δεν βοηθούν ούτε τους εργαζομένους ούτε και την εταιρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης