Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΒΑΛ: Απόσχιση των κλάδων βαφής ταινιών αλουμινίου και εμπορίας etalbond

tags :
ΕΛΒΑΛ: Απόσχιση των κλάδων βαφής ταινιών αλουμινίου και εμπορίας etalbond
Η απόσχιση των εν λόγω κλάδων γίνεται στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ΕΛΒΑΛ, μετά και την απορρόφηση της θυγατρικής ΕΤΕΜ Α.Ε. και αποσκοπεί στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων για αρχιτεκτονικές εφαρμογές
Την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου βαφής ταινιών αλουμινίων και του κλάδου παραγωγής και εμπορίας etalbond ανακοίνωσε η εταιρεία ΕΛΒΑΛ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 15 Ιανουαρίου 2015 τα διοικητικά συμβούλια της ΕΛΒΑΛ και της κατά 100% θυγατρικής της, μη εισηγμένης ELVAL COLOUR, αποφάσισαν την έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου βαφής ταινιών αλουμινίου για αρχιτεκτονικές χρήσεις και του κλάδου παραγωγής και εμπορίας etalbond της ΕΛΒΑΛ και την απορρόφησή τους από την ELVAL COLOUR.
Η απόσχιση και απορρόφηση των προαναφερθέντων κλάδων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1297/72 και ως ημερομηνία του Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31.12.2014.
Η αποτίμηση των εισφερόμενων περιουσιακών στοιχείων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Κ.Ν.2190/20.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κλάδος βαφής αρχιτεκτονικών ταινιών αλουμινίου δραστηριοποιείται στη βαφή ταινιοελασμάτων αλουμινίου, ενώ ο κλάδος παραγωγής και εμπορίας etalbond στην παραγωγή και εμπορία σύνθετων panels αλουμινίου (etalbond).
Οι προαναφερθέντες εισφερόμενοι κλάδοι αντιπροσωπεύουν συνολικά 2,8% του κύκλου εργασιών της ΕΛΒΑΛ.
Δεδομένου ότι η πρώτη ύλη του κλάδου θα πωλείται από την ΕΛΒΑΛ, ο εταιρικός κύκλος εργασιών θα μεταβληθεί σε ακόμη χαμηλότερο ποσοστό.
Τα ενοποιημένα μεγέθη του ομίλου ΕΛΒΑΛ δεν θα επηρεαστούν.
Η απόσχιση των εν λόγω κλάδων γίνεται στο πλαίσιο της εσωτερικής αναδιοργάνωσης της ΕΛΒΑΛ, μετά και την απορρόφηση της θυγατρικής ΕΤΕΜ Α.Ε. και αποσκοπεί στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων για αρχιτεκτονικές εφαρμογές.
Η ολοκλήρωση της απόσχισης των προαναφερθέντων κλάδων τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόσχισης και απορρόφησης των ανωτέρω κλάδων από τις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών ΕΛΒΑΛ και ELVAL COLOUR, καθώς και της σχετικής έγκρισης του υπουργείου Ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης