Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ - Μέχρι τέλος του μήνα η πρόταση για την εξαγορά της Nova

tags :
Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ από τον ΟΤΕ - Μέχρι τέλος του μήνα η πρόταση για την εξαγορά της Nova
O ΟΤΕ έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά, η οποία κυμαίνεται στα 250-300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της NOVA
Επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ εκτελεί στην Ελλάδα με ορίζοντα τετραετίας ο ΟΤΕ.
Οι επενδύσεις αφορούν τη δημιουργία σταθερών και κινητών δικτύων νέας γενιάς, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, γρήγορου Internet και συνδρομητικής τηλεόρασης.
Παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη συνδρομητική τηλεόραση ΟΤΕ TV, η οποία έχει προσελκύσει περισσότερους από 320 χιλιάδες συνδρομητές.
Μέσα στο 2015 θα ξεκινήσει η διάθεση μιας νέας υπηρεσίας «on the go» της ΟΤΕ TV, που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να παρακολουθούν το τηλεοπτικό περιεχόμενο της συνδρομητικής τηλεόρασης και σε φορητές συσκευές, όπως είναι το κινητό ή το tablet.
Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά, η οποία κυμαίνεται στα 250-300 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της NOVA.
Mέχρι τέλος του μήνα εκτιμάται ότι η διοίκηση του Οργανισμού θα καταθέσει και δεσμευτική πρόταση, ενώ το προσφερόμενο τίμημα δεν θα ξεφεύγει αισθητά από αυτό της μη δεσμευτικής πρότασης, προσαρμοσμένο όμως στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες (μετά και την απώλεια των αγώνων του Champions League από τη Nova).
Σύμφωνα με στελέχη του ΟΤΕ η συνδρομητική τηλεόραση έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης αυξήθηκε από το 11% το 2011, όταν ξεκίνησε δορυφορικές υπηρεσίες ο ΟΤΕ TV, στο 18% το 2013 ενώ πλέον τείνει να ξεπεράσει το 20%.

Πρώτη ενημέρωση: 08:10, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης