Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Ρωσικές» πιέσεις στην Coca Cola HBC – Νέα χαμηλά 5ετίας για τον τίτλο

tags :
«Ρωσικές» πιέσεις στην Coca Cola HBC – Νέα χαμηλά 5ετίας για τον τίτλο
Η κρίση της ρωσικής οικονομίας πλήττει όλους τους διεθνείς πολυεθνικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στη χώρα -- Πιέσεις στην Coca Cola HBC που έχει μεγάλη έκθεση στη ρωσική αγορά
(upd 2) Δεύτερο ηχηρό «χτύπημα» από τη μεγάλη έκθεσή της στη ρωσική αγορά δέχεται η Coca Cola HBC μέσα στο 2014, καθώς μετά τις επιπτώσεις από το εμπάργκο του καλοκαιριού και τη «διαμάχη» Πούτιν με την Ε.Ε. λόγω Ουκρανίας, έρχεται η επιδείνωση της ρωσικής οικονομίας να πλήξει τον όμιλο.
Η ρωσική οικονομία δέχεται ισχυρότατους κλυδωνισμούς εσχάτως λόγω μεγάλης μείωσης των τιμών του πετρελαίου, ενώ διολισθάνει επικίνδυνα και το εθνικό νόμισμα, το ρούβλι!
Χθες το βράδυ η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση, αυξάνοντας το βασικό επιτόκιο στο 17% από 10,5% με άμεση ισχύ, κίνηση που δείχνει πολλά σε σχέση με τον πανικό που υπάρχει, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την κάθετη πτώση που καταγράφει το ρούβλι.
Παράλληλα, το χρηματιστήριο της Ρωσίας σήμερα έφτασε να χάνει έως και 7%, πριν περιορίσει μερικώς τις απώλειές του.
Η μετοχή της Coca Cola HBC τόσο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όσο και στο Λονδίνο όπου είναι εισηγμένη, δέχεται σημαντικές πιέσεις, όπως κάνουν και άλλες μετοχές πολυεθνικών ομίλων που έχουν μεγάλο άνοιγμα και ισχυρή έκθεση στη ρωσική οικονομία.
Η μετοχή της Coca Cola HBC καταγράφει νέα πτώση 5,81% σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α. έχοντας κατέλθει στα 14,92 ευρώ, ενώ έφτασε έως τα 14,75 ευρώ όταν έχανε 6,88%!
Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον της τελευταίας 5ετίας για τη μετοχή, που θεωρείται από τις πλέον αμυντικές μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου, ανέκαθεν.
Ο τίτλος καταγράφει πτώση άνω του 16% από τις 21 Νοεμβρίου όταν και βρέθηκε στα 18,64 ευρώ, έχοντας μόλις 5 ανοδικές συνεδριάσεις έκτοτε...
Μάλιστα, επί σειρά ετών η Coca Cola HBC ήταν η μετοχή – leader της αγοράς, πρώτη σε κεφαλαιοποίηση σε όλο το χρηματιστήριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Coca Cola HBC πιέζεται το Δεκέμβριο και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου όπου και κάνει τους πιο ισχυρούς όγκους.
Η Coca Cola HBC (πρώην Τρία Έψιλον) είναι ο κυρίαρχος «παίκτης» της The Coca Cola Company στην Ευρώπη και όχι μόνο, οπότε μια χώρα όπως η Ρωσία με τόσο πολύ πληθυσμό (περί τα 143 εκατ.) ασφαλώς και επηρεάζει πολύ τα μεγέθη της.
Η Coca Cola HBC έχει πολλά εργοστάσια παραγωγής και στη ρωσική επικράτεια, την οποία χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για όλη την Ασία και όλη τη γύρω περιοχή.
Παράλληλα, η Coca Cola HBC είναι ο κυρίαρχος τροφοδότης αναψυκτικών και όχι μόνο σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη…
Επίσης, η Coca Cola HBC και η The Coca Cola Company δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις περιοχές Ρωσία και Ουκρανία αλλά και όλες τις γύρω χώρες έχουν προγραμματίσει μεγάλη ανάπτυξη, με αυξημένες επενδύσεις και γενικώς ισχυρό momentum αύξησης της κατανάλωσης.

πρώτη ενημέρωση 12:43 μ.μ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης