Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζημιές 12,7 εκ. ευρώ για τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα το 9μηνο του 2014

Ζημιές 12,7 εκ. ευρώ για τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα το 9μηνο του 2014
Αύξηση +4% στις πωλήσεις
Ζημιές 12,7 εκ. ευρώ εμφάνισαν τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα για το πρώτο εννεάμηνο του 2014.
Ειδικότερα, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημιές -12,7 εκ. ευρώ έναντι 53,5 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων κατά +4%.
Πιο αναλυτικά, το EBITDA του ομίλου, πριν την επίδραση της μεταβολής των βιολογικών αποθεμάτων στην εύλογη αξία, στην τρέχουσα περίοδο είναι θετικό €1,9 εκ ενώ αυτό της αντίστοιχης περσινής περιόδου ήταν αρνητικό κατά €(-1,4) εκ. Μετά την επίδραση της μεταβολής της εύλογης αξίας των βιολογικών αποθεμάτων κατά €(-2,8) εκ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία, το EBITDA διαμορφώνεται στα επίπεδα των €(-0,9) εκ. και €(-5,9) εκ. αντίστοιχα.
Τα Αποτελέσματα μετά Φόρων και Δικαιωμάτων του Ομίλου στην τρέχουσα περίοδο είναι ζημιές €(-12,7εκ), ενώ για την Εταιρεία οι ζημιές μετά φόρων είναι €(-13,8εκ), οι οποίες όμως είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τις ζημιές €(-53,5) εκ. για τον Όμιλο και €(-53,8) εκ. για την Εταιρεία της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Η βελτίωση της εικόνας της Εταιρείας αντικατοπτρίζεται στην εντυπωσιακή αύξηση των λειτουργικών ταμειακών ροών κατά €15,5 εκ. στον Όμιλο και €14,5 εκ. σε επίπεδο Εταιρείας, καθιστώντας την Σελόντα χρηματοοικονομικά αυτάρκη κατά την τρέχουσα δύσκολη περίοδο.
Τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου, μετά τα αποτελέσματα της περιόδου παραμένουν αρνητικά €(-49,8) εκ, ενώ για την μητρική εταιρεία είναι αρνητικά €(-54,4) εκ. Υπογραμμίζεται ότι η εγκριθείσα αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Σελόντα, σύμφωνα με την από 11.09.2014 έκτακτη γενική συνέλευση, θα αποκαταστήσει πλήρως την καθαρή θέση της εταιρείας, αφού θα κεφαλαιοποιηθούν δανειακές υποχρεώσεις ύψους €50,4 εκ. Περαιτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση νέων ομολογιακών δανείων για την αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων, που ανήλθαν την 30.09.2014 σε €195 εκ. για τον Όμιλο και €155 εκ. για την εταιρεία αντίστοιχα.
Σε δηλώσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα 9μηνου, ο κος Γιάννης Ανδριανόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΛΟΝΤΑ ανέφερε:
«Τα πρώτα δείγματα γραφής, μετά την υιοθέτηση του business plan που εκπονήθηκε από την Εταιρεία και εγκρίθηκε από τις Τράπεζες, είναι θετικά αφού η Εταιρεία κατάφερε να πετύχει αύξηση πωλήσεων, μία σημαντική αύξηση στις λειτουργικές ταμειακές της ροές, με ταυτόχρονη βελτίωση των λειτουργικών δαπανών της. Τα ανωτέρω σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της εγκριθείσας αναδιάρθρωσης των δανείων και της ενίσχυσης της καθαρής θέσης, δημιουργούν την ισχυρή βάση για τη σημαντική βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών στα επόμενα χρόνια. Όλες οι προσπάθειές μας πλέον επικεντρώνονται στην εφαρμογή μιας πιο επιθετικής στρατηγικής όσον αφορά στη διείσδυση μας στις αγορές του εξωτερικού, με στόχο τη διατήρηση της ηγετικής θέσης που κατέχουμε τόσο στην ελληνική όσο και στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια.
Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι πιστώτριες Τράπεζες μαζί με τις διοικήσεις άλλων εταιρειών του κλάδου, προωθούν την αναδιοργάνωση και τακτοποίηση των υποχρεώσεων των εταιρειών αυτών, το οποίο σε συνδυασμό με την ισορροπία προσφοράς και ζήτησης που προβλέπεται για τα επόμενο έτος, δημιουργεί προσδοκίες για καλύτερες χρονιές στην Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης