Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Cisco θα είναι ο νέος «πελάτης» στο λιμάνι του Πειραιά - Νέα συμφωνία στα σκαριά για την Cosco

Η Cisco θα είναι ο νέος «πελάτης» στο λιμάνι του Πειραιά - Νέα συμφωνία στα σκαριά για την Cosco
Πρόκειται για την 5η κατά σειρά πολυεθνική που θα καταφθάσει στο λιμάνι του Πειραιά
Σε συζητήσεις με την Cosco βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία Cisco για τη χρησιμοποίηση του λιμανιού του Πειραιά ως διαμετακομιστικό κόμβο.
Όπως προέκυψε στο περιθώριο της εκδήλωσης Cisco Connect 2014, οι αρχικές συζητήσεις με την κινεζική εταιρεία για το εν λόγω ζήτημα έλαβαν χώρα προ διετίας, χωρίς να επέλθει συμφωνία.
Παρόλα αυτά, το ενδεχόμενο παραμένει ακόμα ανοιχτό, αφού το συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει εγκαταλειφθεί.
Μετά λοιπόν τις Hewlett Packard, Huawei, Sony και ZTE άλλη μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο χρήσης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας για την είσοδο των προϊόντων της στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τα προϊόντα των εν λόγω εταιρειών κατευθύνονται σε μεγάλες αγορές, όπως η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Δημοκρατία της Τσεχίας και τώρα η Σλοβακία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατο δημοσίευμα της, η Wall Street Journal χαρακτηρίζει την επένδυση της Cosco στον Πειραιά την πλέον επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση της Ελλάδας κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
Επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει επενδύσει κεφάλαια 1 δισ. ευρώ, ενώ δρομολογεί πρόσθετες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω επέκταση των σχετικών υποδομών.
«Πριν από την κινεζική επένδυση, το λιμάνι ήταν τελματωμένο στην αναποτελεσματικότητα και τις απαρχαιωμένες υποδομές.
Το 2008, ένα χρόνο πριν από την άφιξη της Cosco στην πόλη, μόνο 433.582 εμπορευματοκιβώτια διακινούνταν μέσω του Πειραιά, ενώ πέρυσι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε περισσότερο από επτά φορές σε 3,16 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια και το 80% αυτής της αύξησης σημειώθηκε χάρη στην Cosco», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.
«Εχουμε επιτύχει στον Πειραιά», δήλωσε ο κ. Φου Τσενγκ Κιου, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Cosco στον Πειραιά, προσθέτοντας ότι τα πράγματα δεν φαίνονταν ευοίωνα το 2009, καθώς «τότε υπήρχε η χρηματοπιστωτική κρίση και δεν είχαμε δουλειές».
Σήμερα, το λιμάνι του Πειραιά συγκαταλέγεται στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης, με βάση τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, ενώ δημιουργήθηκαν 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης