Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η απόφαση για τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες - Ξεκινούν οι εκποιήσεις των εταιρειών του κλάδου

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η απόφαση για τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες - Ξεκινούν οι εκποιήσεις των εταιρειών του κλάδου
Το ίδιο μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πιθανότατα και για τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, τον Νηρέα και τη Σελόντα
Η απόρριψη από το Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης της εταιρείας Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες για την άμεση επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί με τους πιστωτές της, προκαλεί εκ νέου αναταράξεις στον κλάδο των ιχθυοκαλλλιεργειών.
Αν και τον περασμένο Απρίλιο είχε αρχίσει να διαφαίνεται φως στο τούνελ για την εταιρεία που παρουσίαζε οικονομικά προβλήματα - καθώς η διοίκηση και ύστερα η συνέλευση των μετόχων είχε εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης (είχε συμφωνηθεί με το 61,4% των πιστωτών της) για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών της - εντούτοις τα πράγματα άλλαξαν.
Το δικαστήριο τελικά δεν έκανε δεκτή την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης και πλέον η εταιρεία «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» βρίσκεται αντιμέτωπη με κατασχέσεις και αιτήσεις πτώχευσης από τους πιστωτές της (εργαζόμενοι, τράπεζες, προμηθευτές κ.α.).
Οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες δεν είναι οι μόνες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Το ίδιο μοντέλο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πιθανότατα και για τις δύο μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και συγκεκριμένα τον Νηρέα και τη Σελόντα.
Έτσι ενώ οι τράπεζες στην αρχή είχαν επιλέξει τη μετοχοποίηση δανείων, η λύση αυτή φαίνεται να εγκαταλείπεται καθώς σε αυτή την περίπτωση θα δινόταν μόνο μια μικρή παράταση ζωής.
Έτσι παρά το γεγονός ότι στη Σελόντα έχει ληφθεί απόφαση από τη Γενική Συνέλευση από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την αναδιάρθρωση με μετοχοποίηση χρεών και έκδοση νέων ομολογιακών δανείων, η διαδικασία δεν έχει ακόμη προχωρήσει.
Ανάλογες είναι και οι εξελίξεις στον Νηρέα όπου ενώ υπάρχει ήδη συμφωνία για αναδιάρθρωση με μετοχοποίηση δανείων, δεν υπάρχει καμία νεότερη εξέλιξη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί από τις τράπεζες η διάταξη για τα "κόκκινα" επιχιερηματικά δάνεια η οποία προβλέπει την εκποίηση του συνόλου του ενεργητικού της επιχείρησης με μικρή πλειοψηφία επί του συνόλου των απαιτήσεων (αρκεί το 40%), πριν καν κηρυχθεί η εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης