Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι Γερμανοί σφίγγουν περαιτέρω τα εργασιακά… λουριά στον ΟΤΕ - Κόβονται προνόμια - επιδόματα, ο βασικός «ανάλογα με την αγορά»

tags :
Οι Γερμανοί σφίγγουν περαιτέρω τα εργασιακά… λουριά στον ΟΤΕ - Κόβονται προνόμια - επιδόματα, ο βασικός «ανάλογα με την αγορά»
Η διοίκηση του ΟΤΕ βρέθηκε σε συνέδριο για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών της Morgan Stanley στη Βαρκελώνη
Αποφασισμένοι να πιέσουν έως… εσχάτων το εργασιακό κόστος στον όμιλο ΟΤΕ είναι οι Γερμανοί της Deutsche Telekom, πιέζοντας για περαιτέρω μειώσεις και περικοπές επιδομάτων! Ο όμιλος ΟΤΕ – έως πριν την ιδιωτικοποίησή του – είχε ένα από τα καλύτερα και πιο γενναιόδωρα εργασιακά καθεστώτα στην Ελλάδα, όμως εδώ και χρόνια η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση
Εργασίας, με τη Διοίκηση του ΟΤΕ να επαναλαμβάνει την πρόθεσή της να επιτευχθεί νέα συμφωνία στη βάση της προηγούμενης ΣΣΕ που διασφαλίζει την απασχόληση για το προσωπικό του ΟΤΕ με μειωμένο ωράριο εργασίας.
Η διοίκηση κινείται στη γραμμή για αμετάκλητη περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, γνωστοποιώντας ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μια σειρά επιδομάτων και προνομίων που προβλέπονταν από επιμέρους Επιχειρησιακές Συμβάσεις θα περικοπούν!
Παράλληλα, για θέματα όπως π.χ. ο βασικός μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων, θα ισχύουν πλέον τα δεδομένα της αγοράς.

Αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ στη Βαρκελώνη

Κατά τα λοιπά, η διοίκηση του ΟΤΕ συναντήθηκε χθες και σήμερα με στελέχη από περισσότερες από 45 επενδυτικές εταιρείες από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του παγκόσμιας εμβέλειας οικονομικού συνεδρίου για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, τόσο στις επιμέρους συναντήσεις, όσο και στην κυρίως παρουσίαση της ελληνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για βελτίωση του οικονομικού κλίματος μέσα από τη σταθεροποίηση & βελτίωση των βασικών KPIs (GDP, ανεργία, καταναλωτική δαπάνη).
Ο επικεφαλής του ΟΤΕ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ομίλου για τη Ρουμανική αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά το ποσοστό που κατέχει το Ρουμανικό Δημόσιο σημείωσε ότι αναμένει τις αποφάσεις της Ρουμανικής Κυβέρνησης.
Αναφέρθηκε, επίσης, και στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης μέσω ενδεχόμενης εξαγοράς της Nova, διαδικασία που, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στη φάση του due diligence.
Αναφορικά με το ποσοστό 10% του Ελληνικού Δημοσίου στον ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε, η Deutsche Telekom έχει το δικαίωμα της πρώτης προτίμησης, πιθανή πώληση δεν θα επηρεάσει τη δυναμική της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος μέτοχος του ΟΤΕ είναι ευχαριστημένος από την πορεία και το management της εταιρείας, υπό την ηγεσία του κ. Μιχάλη Τζαμάζ. Ο κ. Τσαμάζ θυμίζουμε διαδέχτηκε τον κ. Παναγή Βουρλούμη που άφησε εντελώς ξεχωριστό στίγμα στη διοίκηση και τα έχει πάει εξαιρετικά ως επικεφαλής όλου του ομίλου ΟΤΕ – Cosmote.
Τον CEO του ΟΤΕ στη Βαρκελώνη πλαισίωσαν ο CFO της εταιρείας, Μπάμπης Μαζαράκης, και ο επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων, Ευρίκος Σαρσέντης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης